Erdoğan: Hakkari'de yargı kanunu değil hukuku konuşturmuş kararını buna göre vermiştir

Erdoğan: Hakkari'de yargı kanunu değil hukuku konuşturmuş kararını buna göre vermiştir
DEM Partili Hakkari Belediye eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış'ın tutuklanmasına ilişkin konuşan Erdoğan, “Hakkari'de yargı kanunu değil hukuku konuşturmuş kararını buna göre vermiştir" dedi.

AMİDA HABER- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8. Anadolu Medya Ödülleri töreninde konuştu.

2024/05/03/erdogan-israil.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEM Partili Hakkari Belediye eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış'ın gözaltına alındıktan sonra tutuklanması ve yerine kayyım atanmasına ilişkin, "Hakkari'de yargı kanunu değil hukuku konuşturmuş kararını buna göre vermiştir" dedi.

Erdoğan’ın konuşmasından bazı başlıklar şöyle:

"-Dünyanın hiçbir demokratik ülkesi dağdaki eli kanlı teröristlerin tünel kazarak belediyelere sızmasına göz yummaz"

- İlla bir tepki gösterilecekse Kandil'in belediyelere çökme girişimine göstermelidir

- Kandil'deki bölücü canileri 'yere izmarit atmıyor' diye methedecek kadar içlerindeki millet düşmanlığını kustular

- Bunların FETÖ, PKK, DHKP'sine kadar terör örgütlerinin yanında saf tuttuklarını gördük. Teröre karşı devletimizin yanında bunları göremedik

- Teröristler Cumhuriyet savcımızı kalleşçe şehit ediyor, bunlar teröristlerin sözcülüğünü yapıyor"

- Terörle demokrasi bir arada bulunmaz.

-Sırtını elinde kalaşnikof olana, molotof olana, bomba olana dayayarak meşru siyaset yapılmaz.

-Bağırarak, Mecliste nümayiş yaparak milletin temsilcilerini susturacaklarını zannedenlere şunu hatırlatıyorum, belediyeler kimsenin arka bahçesi değildir."

‘Yargının Hakkari'yle ilgili vermiş olduğu karar kimseyi rahatsız etmesin’

Erdoğan, Hakkari’ye atanan kayyıma ilişkin şunları söyledi:

"Terörle demokrasi bir arada bulunmaz. Sırtını elinde kalaşnikof olana, molotof olana, bomba olana dayayarak meşru siyaset yapılmaz. Hukukun, kanunun ve demokrasimizin kırmızı çizgilerine riayet eden, meşruiyetten sapmayan herkes şayet yasal bir engeli yoksa elbette bu ülkede özgürce siyaset yapabilir. Buna kimse itiraz etmez, edemez. Biz de bugüne kadar meşru siyasete söz söylemedik.

Özellikle yargının Hakkari'yle ilgili vermiş olduğu karar, kusura bakmasınlar ama kimseyi rahatsız etmesin. Yargı, burada kanunu değil, hukuku konuşturmuş ve kararını da buna göre vermiştir. Bunlar ne yaptı? Hemen parlamentoyu ayağa kaldırmaya kalktılar. Kusura bakmayın. Burası hukukun işlediği Türkiye Cumhuriyeti'nin parlamentosudur. Orada elinizde pankartlarla tekme yumruk, sağa sola saldırmanın size kazandıracağı da hiçbir şey yok. Çünkü sizin de karşınızda hukuku savunacak parlamenterler var."

‘Hakkari şimdi bunun ilk adımı olmuştur ve bundan sonra da yapmaya devam edecektir’

Sivil ve demokratik siyasetin zemininin güçlenmesi için pek çok adım attıklarını belirten Erdoğan, "Ancak bölücü örgütün siyasetteki aparatları vasıtasıyla milli iradeye pusu kurmasına da izin vermedik. Dünyanın hiçbir medeni ülkesi, demokrasisinin kundaklanmasına göz göre göre müsaade etmez, etmeyeceğiz. Dünyanın hiçbir demokratik ülkesi dağdaki eli kanlı teröristlerin tünel kazarak belediyelere sızmasına göz yummaz. 31 Mart'tan önce ne dedik, eğer adaylarınız herhangi bir gayrimeşru, gayri yasal işlemlere girmediyse, katılmadıysa onlara söyleyecek herhangi bir sözümüz yok. Ama gayri yasal işler yapmışsa bizler de yasaları işletmek durumundayız ve işletiriz. Hakkari şimdi bunun ilk adımı olmuştur ve şu anda hukuk da gereğini yapmıştır ve bundan sonra da yapmaya devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.