Erdoğan ile Sisi ortak basın toplantısında konuştu: 17 anlaşma için imzalar atıldı

Erdoğan ile Sisi ortak basın toplantısında konuştu: 17 anlaşma için imzalar atıldı

Kaynak:Anadolu Ajansı

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine bugün Türkiye'ye ilk kez resmi ziyarette bulundu. Gerçekleştirilen görüşme sonrası iki ülke arasında 17 anlaşma imzalandı.

AMİDA HABER - Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, 12 yılın aradan Mısır'dan Türkiye'ye cumhurbaşkanı düzeyinde ilk ziyareti gerçekleştirdi. Ankara’da düzenlenen resmi törenin ardından, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantısı her iki liderin başkanlığında gerçekleşti.

Edinilen bilgiye göre, Erdoğanve Sisi'nin görüşmesinde, maliye, enerji, şehircilik ve sağlık alanlarında toplam 17 anlaşma imzalandı.

Sisi’nin 12 yılın aradan sonra Mısır'dan Türkiye'ye cumhurbaşkanı düzeyinde ilk ziyareti basında geniş yer alıyor.

amidahaber-1.jpg

Erdoğan: İş birliğimizi daha da ileriye taşıyoruz

Görüşme sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mısır Cumhurbaşkanı Sayın Sisi'yi ülkemizde ağırlamaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Bir kez de sizlerin huzurunda kendisine şahsım, milletim adına hoş geldiniz diyorum. Şubat ayındaki Kahire ziyaretimde büyük bir teveccüh göstermiş, bizleri çok sıcak ağırlamıştı. Ziyaretim ilişkilerimizde yeni bir dönüm noktası olmuştu. İş birliğimizi daha da ileriye taşıyoruz. Ülkelerimiz arasındaki köprü ve çok boyutlu ilişkileri sürekli güçlendiriyoruz” dedi.

Sisi: Birçok ortak noktamız var

Basın toplantısında konuşan Sisi ise, “Bizleri bir araya getiren birçok ortak paydamız var. Turizmle birlikte Türk halkı ile Mısır halkı arasında daha fazla iletişimin olduğunu gördük. Öte yandan ticaret. Artan Türk yatırımları ile temas daha da arttı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, şubat ayında ülkemizde yaptığı ziyaret ilişkilere ayrı bir ivme kazandırdı. Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantısı'nı yapma kararını orada aldık. Birçok alanda ortak adımlar atma kararı aldık ve bugünkü anlaşmalarda da bunları gözlemledik. Türk yatırımcılara sunduğumuz olanaklar bizim için önemli. Türklerin ülkemizde yatırım yapması ve ürünlerini farklı ülkelere ihracatta bulunmaları önemli” şeklinde konuştu.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.