Eski HDP’li bakan CHP’ye katıldı

Eski HDP’li bakan CHP’ye katıldı
HDP eski İzmir milletvekilli ve 2018 yılındaki Ahmet Davutoğlu başbakanlığındaki hükümette Kalkınma Bakanı olarak da görev yapan Müslüm Doğan, CHP'ye katıldı. Doğan’a CHP rozetini Özgür Özel taktı.

AMİDA HABER – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, CHP grup toplantısında eski HDP milletvekili ve Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan'a CHP rozeti taktı.

Özel, “Türkiye İttifakı'nın mensubu CHP'nin baba evinin yeni üyesi Müslüm Doğan'ı buraya davet ediyorum. Buyrun Sayın Bakanım" diye hitap etti.

CHP lideri Özgür Özel, Müslüm Doğan'ı şu sözlerle kürsüye davet etti:

"Müslüm Doğan'ı Türkiye İttifakı'na katılırken şunu hatırlatmak isteriz; Biz Türkiye İttifakı'nı şöyle tarif ettik... Milli Takım gol atınca sevinen herkes, Filenin Sultanları kazanınca onlarla birlikte İstiklal Marşı'nı dinlerken duygulanan herkes Türkiye İttifakı'ndandır dedik. Geçtiğimiz Portekiz maçında Müslüm Doğan ile birlikte üzüldük. O üzüntüyü paylaştı ama yarın inşallah hep birlikte Çekya maçını kazanıp tüm Türkiye İttifakı o coşkuya ortak olacak. Türkiye İttifakı'nın mensubu CHP'nin baba evinin yeni üyesi Müslüm Doğan'ı buraya davet ediyorum. Buyrun Sayın Bakanım."

muslum-dogan-ozgur-ozel-chp.jpg

Müslüm Doğan kimdir?

Müslüm Doğan 15 Ekim 1959 tarihinde Sivas'ın Divriği ilçesinin Karakuzulu köyünde doğdu. Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nden mezun oldu. Gazi Üniversitesi'nde şehir planlamacılığı alanında yüksek lisans eğitimi aldı.

Müslüm Doğan, Halkların Demokratik Partisi'nin kuruluşunda yer aldı ve ilk dönem Merkez Yürütme Kurulu üyesi olarak görev yaptı. İlk defa Haziran 2015 Türkiye genel seçimlerinde HDP İzmir 2. bölge milletvekili olarak meclise girdi. Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri öncesi kurulacak seçim hükümeti için Ahmet Davutoğlu kendisine bakanlık teklifi etti. Doğan, 27 Ağustos 2015 tarihinde Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan 63. Türkiye Hükümeti'nde Kalkınma Bakanı olarak yer aldı. 22 Eylül 2015 tarihinde hükümette yer alan diğer HDP'li bakan Ali Haydar Konca ile birlikte görevinden istifa etti. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.