Fahrettin Koca affını istedi iddiası: Resmi Gazete’de duyurulacak!

Fahrettin Koca affını istedi iddiası: Resmi Gazete’de duyurulacak!
Ankara’daki kulis bilgilerine göre Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak bakanlık görevinden affını istedi.

AMİDA HABER – Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın istifa ettiği ya da Erdoğan tarafından affının istendiği öne sürüldü. Gece yarısı gelen istifa iddiaları sonrası Halk TV yazarı İsmail Saymaz Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yla konuştuğunu iddiaları yalanlamadığını söyledi. Ayrıca Fahrettin Koca'nın görevden alınmasının Resmi Gazete'de duyurulacağı iddia edildi.

İddiaya göre; AK Parti'nin Kızılcahamam'daki kampında söz alan Antalya Milletvekili Tuğba Vural Çokal, özel hastanede vefat eden bir yakınını anlatarak, bakanlığın yeterli denetim yapmadığını söylemiş.

Koca da "O Sağlık Müdürü sizin talebinizle atandı. Sorumluluğu bize atamazsınız. Özel hastanelerle ilgili teftiş başlattık. Onu da siz durdurdunuz" demişti.

'Sağlığın özeli devleti olmaz'

Araya giren Erdoğan, "Ölen, bizim bir ilçe başkanımız. Sağlığın özeli devleti olmaz. Hastane ayrımı olandan gerekli denetimlerin yapılması lazım. İhmal var mı, bakın" demişti.

Bazı milletvekilleri de sağlık sisteminde ciddi sorunlar olduğunu söylemişti. Daha sonra Koca'nın, dün Erdoğan'ı arayarak affını istediği öne sürüldü.

fahrettin-koca-i.jpg

Koca iddiaları yalanlamadı

Halk TV'den İsmail Saymaz Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya iddiaları sordu.

"Affınızı istemişsiniz, doğru mu?" sorusuna Koca, şu yanıtı verdi:

“Hayatın her hali olabilir, biliyorsunuz. Önemli olan, millete ve devlete hizmet etmek. Her pozisyonda.”

“Bugün cumhurbaşkanıyla görüşmüşsünüz” şeklindeki sorumuz üzerine Koca, “Biz her zaman görüşüyoruz” diye yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart seçimlerinden sonraki ilk Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantısında, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı sert bir şekilde eleştirmişti. Koca’ya dönerek, “Randevularla alakalı şikayetler var. Sorunu seninle çok ciddi ele alacağız ve gerekeni yapacağız” demişti. (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.