Filistin Devlet Başkanı Abbas TBMM’ye hitap edecek: Programda neler var?

Filistin Devlet Başkanı Abbas TBMM’ye hitap edecek: Programda neler var?

Kaynak:DW

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas bugün olağanüstü toplanacak olan TBMM Genel Kurulu’na hitap edecek. TBMM Abbas’ın programını açıkladı.

AMİDA HABER - Dün Moskova ziyaretinin ardından Türkiye’ye gelen Filistin devlet başkanı Mahmud Abbas, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde resmi törenle karşılandı.

Filistin'in Batı Şeria bölgesindeki El Fetih yönetiminin lideri Mahmud Abbas, Gazze ve bölgeyle ilgili sıcak gelişmelerin devam ettiği bir dönemde iki günlük ziyaret için Türkiye'ye geldi.

TBMM'de bir konuşma yapacak olan Abbas'ın ziyareti hem Türkiye'deki iç politik dengeler açısından da hem de Filistin davasına verilen destek açısında önemli görülüyor.

Abbas'ın bugünkü TBMM ziyareti ve konuşması İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun geçtiğimiz ay ABD Kongresi'ne yaptığı ziyaretin ardından gerçekleşmesi açısından da önem taşıyor.

mahmud-abbas-erdogann.jpg

Abbas'ın programında neler var?

TBMM Başkanlığı Abbas için düzenlenecek olan Meclis özel oturumunun "Filistin halkına ve davasına güçlü desteğini göstermek ve mazlum Filistin halkının sesinin dünyaya duyurulmasını sağlamak amacıyla" gerçekleşeceğini belirtti.

Meclis Başkanlığından paylaşılan ziyaret programına göre Abbas 15 Ağustos'ta Meclis'e yapacağı ziyarette ilk olarak TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile ikili görüşme gerçekleştirecek. İkili görüşmenin ardından Abbas ve Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Meclis'te bir araya gelecek.

Genel Kurul, 15.00'te TBMM Başkanı Kurtulmuş tarafından açılacak. Kurtulmuş'un açılış konuşmasının ardından da Abbas'a söz verilecek. Abbas'ın milletvekillerine İsrail'in Gazze başta olmak üzere Filistin topraklarındaki saldırılarını anlatması beklenirken konuşması İngilizce, Türkçe ve Fransızca'ya anlık olarak tercüme edilecek.

mahmud-abbas-erdoganneaa.jpg

Erdoğan da Abbas'ın konuşmasını Genel Kurul Salonu'nda dinleyecek.

Genel Kurul özel toplantısının ardından Erdoğan, Abbas ve Kurtulmuş Meclis Şeref holünde açılacak olan Filistin temalı fotoğraf sergisini ziyaret edecek. Bunun ardından da Kurtulmuş Abbas ve heyetiyle Meclis'teki Mermerli Salon'da bir araya gelecek.

Edinilen bilgiye göre TBMM'de liderlerin de gezeceği sergide Türkiye ile Filistin’in yakın ilişkilerini konu alırken Filistin'le ilgili Osmanlı arşivlerindeki belgeler ve Meclis'in Filistin'e ilişkin daha önce yaptığı açıklamaların yanı sıra öldürülen İsmail Haniye'nin Türkiye'deki ziyaretleri sırasında çekilen fotoğraflar da yer alacak.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.