HÜDA PAR Genel Başkanı: Narin'in köyü ile bağlantımız yok

HÜDA PAR Genel Başkanı: Narin'in köyü ile bağlantımız yok

Kaynak:Haber Merkezi

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin Narin’in ailesi ve köyü ile herhangi bir bağlantısı olmadığını söyledi.

AMİDA HABER - HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu TV100 programına katılarak gündeme ilişkin konularda açıklamalarda bulundu.

Son günlerde gündemin birinci sırasında yer alan Narin olayı ve Narin’in ailesinin HÜDA PAR üyesi olup olmadığına dair soruyu yanıtlayan Yapıcıoğlu, ailenin HÜDA PAR’lı olduğunu ve tutuklanan muhtar amcanın partinin eski ilçe başkanı olduğu iddiasının doğru olmadığını söyledi.

hudapar-narin-guran-1.jpeg

İftira merkezinin yurtdışı kaynaklı olduğunu belirten Yapıcıoğlu, “Bu iddiaların kaynaklarıyla ilgili de bizim tespit edebildiğimiz kadarıyla yurt dışından yayın yapan ‘Haber İsrail’ diye bir site var. Bu ‘ Haber İsrail’ Türkçe yayın yapıyor ve daha çok israil lehine özellikle de 7 Ekim 2023 tarihinden sonra yoğun bir şekilde bir propaganda yapıyor. Bu hesap X platformu üzerinden büyük harflerle şöyle bir şey yazdı; ‘Amca hem muhtar hem Kur'an Kursu hocası hem de HÜDA PAR’lı yayın yasağı bu yüzden.’ Onlarca hesap benzer cümlelerle aynı şeyi tekrarlayıp durdular, bunu yaydılar. Türkiye'de de gazeteci kılıklı, siyasetçi kılıklı ya da kim üdüğü belli olmayan bazı bot hesaplar, bilgisayarların yönettiği sahte hesaplar, çöp hesaplar da bunu olabildiğince yaymaya çalıştılar.” dedi.

2024/09/09/narin-003.jpg

'O köyde hiçbir faaliyetimiz yok’

Güran ailesinden ve Tavşantepe köyünden partilerine üye olan kimsenin bulunmadığını ve köyde de herhangi bir siyasi çalışma gerçekleştirmediklerinin altını çizen Yapıcıoğlu, “Açık ve net ifadelerle söylüyorum. Biz o zaman da söyledik. Partimizin genel merkezi adına da açıklama yaptık, başka bazı arkadaşlar da vekil arkadaşlarımız, sözcü arkadaşlarımız da açıklamalar yaptılar. Güran ailesinden partimize mensup hiç kimse yok. Güran ailesiyle daha önce bir tanışıklığımız da yok. Sadece Güran ailesinden değil köyden de HÜDA PAR üyesi tek bir kişi yok. Yaptığımız açıklamalardan bir tanesinde şöyle demiştik; ‘Hakikatin bir huyu var. Eninde sonunda bir gün mutlaka ortaya çıkar. Bu çabalarınız boşuna.’ Haysiyet cellatlığı yapanlara seslendik ve hakikatler ortaya çıkmaya başladı.

“Güran ailesinin partimizle herhangi bir alakası yoktur"

Yapıcıoğlu, “Net ifadelerle belirteyim bu zavallı kızımızın katili herhangi bir partiye üye olabilir. Her partinin içerisinden sapık da çıkabilir, katil de çıkabilir. Hatta ailelerin içerisinden de çıkabilir. Bir ailenin içerisinden ya da bir partinin mensubu birisinin bir suç işlemesi bütün o partiyi suçlu durumuna getirmez. Kolektif cezalandırma ya da toptan suçlama bizim literatürümüzde yoktur, bizim vicdanımız bunu kaldırmaz. Hangi parti üyesi olursa olsun, biz asla onun partisini komple suçlayacak değiliz. Bunu çok da çirkin görüyoruz ama bir daha net ifadelerle söyleyeyim; bu aile, partimizle herhangi bir alakası olan bir aile değildir, hiçbirisini de tanımıyoruz, daha önce hiçbir ilişkimiz de olmamış.” şeklinde konuştu.

2024/09/09/narin-cenaze1.jpg

HÜDA PAR neden hedef alındı?

“Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup da gidip İsrail'de soykırım suçuna iştirak etmiş olanları yargılayalım, dediğimiz için hedefteyiz”

‘DEM’in güçlü olduğu yerlerde oylarımızı artırmamız bizi hedef haline getirdi’

Bizi önlerinde engel olarak gören bir DEM diye bir yapı var. Şimdi onların hesaplarına göre HÜDA PAR çıktı. Bunlar çok yoğun bir şekilde saldıracaklardı. Bir yandan CHP saldırdı, bir yandan DEM saldırdı, bir yandan Zafer Partisi saldırdı, bir yandan bir dönem İyi Parti saldırdı. Özellikle o seçim dönemlerinde akla hayale gelmeyecek, insanın aklına alamayacağı, deli saçması iddialarla saldırdılar. Bunlar saldırdıkça partimizin küçüleceğini sandılar ama 8 partinin katıldığı bir seçimde aldığımız Oyların iki katını 35 partinin katıldığı seçimde aldık. Bütün partilerin oyları biz oylarımızı artırdık. Özellikle de HDP'nin tabanının olduğu yerlerde oylarımız önemli oranda arttı. Hatta Kandil’den fırça yediler. Şimdi Kandil'deki savaş baronların bir tanesi diyor ki ‘bunları tükürükle boğmanız gerek. Bunlar nasıl orada siyaset yapıyorlar.’ Bundan dolayı her vesileyle bizi hedefe koymak zaten onların mutadıdır. Bütün bu sebepler HÜDA PAR’ı hedef haline getirdi.”

2024/09/11/narin-mezar.jpg

Yapıcıoğlu Narin’in katledilmesiyle ilgili son olarak, “Narin’in katledilmesinin sebebinin ne olduğu ve bu sebeplerin ortadan kaldırılmasıyla ilgili mutlaka çok ciddi bizim kafa yormamız lazım. Çok ciddi emek ve mesai harcamamız lazım. Bir daha benzer olayların yaşanmaması için de herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir. Öyle inanıyorum ki bu olay açığa çıkacak, aydınlatılacak ama bizim temennimiz şu ki bütün yönleriyle açığa çıksın. Narin niye öldürüldü ya da kimler yardım etti? Kimin dahli varsa hepsinin açığa çıkmasını, bütün bağlantılarıyla bütün arka planıyla ortaya çıkarılmasını bekliyoruz, ümit ediyoruz.” dedi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.