HÜDA PAR’dan DEM Parti’ye ‘Kobani’ desteği: Biz de ‘evet’ dedik!

HÜDA PAR’dan DEM Parti’ye ‘Kobani’ desteği: Biz de ‘evet’ dedik!
HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Kobani olaylarının araştırılması için DEM Parti’nin dün verdiği grup önerisine kendilerinin de “evet” oyu kullandığını açıkladı.

AMİDA HABER - DEM Parti Grup Başkanvekilleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Sezai Temelli, 6-8 Ekim Kobani olaylarının ortaya çıkarılması amacıyla dün, Meclis Araştırması açılması için önerge verdi. Tartışmalara neden olan önerge, vekillerin oyları ile reddedildi.

kobani-olaylari2-001.jpg

‘Azmettiricileri bulamadık, tetikçilerle yetinin’

HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yaptığı açıklamada kendilerinin de 6-8 Ekim olaylarının araştırılması için DEM Parti’nin verdiği önergeye “evet” oyu kullandıklarını belirtti.

Ramanlı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Kobani Davası da Roboski davası ile benzer bir akıbete uğramıştır. Roboski dosyasında ‘Katliamın failini bulamadık!’ diyen yargı, bu dosyada da Yasin Börü ve arkadaşları ile birlikte onlarca vatandaşın ölümüne sebebiyet veren ‘Katliamın azmettiricilerini bulamadık! Tetikçileriyle yetinin’ demiş oldu." dedi.

yasin-boru.webp

DEM'in önergesine 'Evet' oyu kullandık

Ramanlı, DEM Parti'nin Meclis Araştırması önergesine destek verdiklerini belirterek şu ifadeleri kullandı: "Biz de, 6-8 Ekim olaylarında rol alan diğer faillerin, başta partimizi ve üyelerimizi olmak üzere kendileri gibi düşünmeyen hemen herkesi hedef gösteren azmettiricilerin ve sokakları vandallara terk eden kamu görevlilerinin ortaya çıkarılması için; DEM Parti’nin ‘6-8 Ekim olayları’ ile ilgili vermiş olduğu grup önerisine HÜDA PAR Milletvekilleri olarak ‘evet’ oyu kullandık. Öneri, çoğunluğun oyuyla reddedildi.”

kobani-olaylari.jpg

Ne olmuştu?

IŞİD’in Kobani’ye yönelik saldırısının ardından Diyarbakır ve diğer bölge illerinde başlayan protesto gösterilerinde, 35 kişi hayatını kaybetti. Öldürülenler arasında 16 yaşındaki Yasin Börü de bulunuyordu. Olaylardan sonra “HDP’nin halkı sokağa çağırdığı” iddiasıyla HDP’nin eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ve HDP’li siyasetçiler gözaltına alınarak tutuklandı. Demirtaş, Kobani olaylarındaki suçlamalardan beraat etti, hakkındaki diğer suçlamalardan ise 42 yıl 6 ay hapis cezası aldı. (Haber Merkezi)

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.