HÜDA PAR’dan Diyarbakır’daki silahlı saldırıya ilişkin açıklama

HÜDA PAR’dan Diyarbakır’daki silahlı saldırıya ilişkin açıklama

Kaynak:Basın Bülteni

HÜDA PAR, Diyarbakır merkez Sur İlçesi’nde iki kafeye yönelik silahlı saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

AMİDA HABER - Diyarbakır merkez Sur ilçesi Cami Kebir mahallesinde bulunan Karga ve Hewş adlı kafelere 11 Temmuz akşamı bir grup tarafından silahlı ve ses bombalı saldırı düzenlendi.

Saldırılara ilişkin tepkiler devam ederken, HÜDA PAR’dan yanıt geldi.

HÜDA PAR tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi, “Geçtiğimiz günlerde Sur ilçemizde 2 işletmeye yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırıyı partimiz ile bilinçli bir şekilde ilişkilendirilmesine dair İnsan Hakları ve Hukuk İşleri Başkanlığımız tarafından yapılan açıklamamız:

'Siyasi müttefikleri tarafından sahiplenilmiştir'

diyarbakir-kafe-saldiri.jpg

Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır'da 2 kafeye düzenlenen silahlı saldırı, bilinçli olarak HÜDA PAR ile ilişkilendirilmeye çalışılmaktadır. Bu ahlaksız yalan, sırtını kaos ve çatışma güçlerine dayadığını alenen ilan eden siyasi kesimlerce üretilmiş, aynı azgın güruhun kemalist tandanslı siyasi müttefikleri tarafından da sahiplenilmiştir.

'Partimiz hedef olarak gösterilmiştir'

kafe-saldiri.jpg

Aynı merkezden düğmeye basıldığı belli olan şeytani bir organizasyonla ve tıpkı 6-8 Ekim Katliamında kullanılan kışkırtıcı dil ile yine partimiz hedef olarak gösterilmiştir.

Partimize atf-ı cürüm niteliğindeki ahlaksız iftiraları atan tüm kesim ve kişilerle hukuk önünde hesaplaşacağımızı buradan ilan ediyoruz. Bu bağlamda gerekli çalışmalar tamamlanmış olup ilgili kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz” ifadelerine yer verildi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.