İçişleri Bakanı’ndan kaza açıklaması: 10 ölü, 39 yaralı

İçişleri Bakanı’ndan kaza açıklaması: 10 ölü, 39 yaralı
İçişleri Bakanı Diyarbakır’dan İstanbul’a giden yolcu otobüsünün karıştığı zincirleme trafik kazasına ilişkin açıklamada bulundu.

AMİDA HABER - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mersin'de, Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nda 4 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasıyla ilgili açıklama yaptı.

Otobüs devrilip karşı şeride geçti

Akşam saatlerinde Mersin-Adana Otoyolu Tarsus ilçesi Yenice mevkiinde, Adana istikametinden gelen 34 SD 8821 plakalı Mercedes marka Diyarbakır yolcu otobüsünün yağışlı havada kayarak devrilip karşı şeride geçmesiyle biri otomobil, biri pikap, biri kamyon 4 aracın karıştığı zincirleme kaza meydana geldi.

otobus-kazaaa.jpg

10 ölü, 39 yaralı

Kaza yerine çok sayıda polis, jandarma, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Kazada ilk belirlemelere göre 10 kişi hayatını kaybetti, yaralanan 39 kişi ise olay yerine gelen ekipler tarafından Adana ve Mersin'deki hastanelere kaldırıldı.

feci-kaza-diyarbakir-otobus-001.png

Bakan Yerlikaya başsağlığı diledi

Yerlikaya açıklamasında, “Diyarbakır’dan İstanbul’a gitmekte olan bir yolcu otobüsü Mersin ili Tarsus elçesi Yenice Mahallesi mevkiinde otobanda iki binek araç ve bir kamyonla çarpıştı. İlk belirlemelere göre kazada maalesef 10 vatandaşımız hayatını kaybetti, 39 vatandaşımız ise yaralandı. Kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.