İğrenç paylaşıma büyük tepki: Olimpiyat Ateşi Değil Direk Yangını

İğrenç paylaşıma büyük tepki: Olimpiyat Ateşi Değil Direk Yangını
Onedio adlı dijital medya platformu'nun Diyarbakır ve Mardin arasında çıkan 15 kişinin yanarak can verdiği yangın felaketine alaycı paylaşımı tepki çekti. Onedio’dan henüz ırkçı paylaşımına yönelik bir açıklama gelmedi.

AMİDA HABER - Diyarbakır’ın Çınar ile Mardin’in Mazıdağı ilçelerindeki büyük yangın felaketiyle alay ederek ‘olimpiyat ateşine’ benzeten ve köylüleri suçlayan Onedio dijital medya platformunun paylaşımı büyük tepki çekti.

Bölgedeki sivil toplum kuruluşları kınadı

Yangından sonra, "Köylü Şirinlerin başlattığı anız olimpiyat ateşi Mardin'e doğru ilerliyor!" animasyonlu foto paylaşımı bölgede illerindeki sivil toplum kuruluşları tarafından kınandı.

Mardin Emek ve Demokrasi Platformu da, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Onedio platformu kınanırken, “Mardin ve Diyarbakır'da çıkan yangın nedeniyle Onedio paylaşım platformunda alaycı bir dil kullanılarak olimpiyat ateşine benzetmesi ve yapılan ırkçı paylaşım kabul edilemez.” ifadelerini kullandı.

onedio.jpg

‘Olimpiyat Ateşi Değil Direk Yangını’

#OlimpiyatAteşiDeğilDirekYangını hagtagı ile yapılan paylaşımlar gündem olurken daha önce de yangın felaketiyle ilgili yapılan ırkçı paylaşımlara atıfta bulunuldu. (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum