Osman Kavala dosyasında yeni gelişme: Adalet Bakanlığı devrede

Osman Kavala dosyasında yeni gelişme: Adalet Bakanlığı devrede
Gezi Davası’ndan müebbet hapis cezasına çarptırılan Osman Kavala'nın yeniden yargılanması için Adalet Bakanlığı’na başvuruda bulunuldu. Daha önce 'yargılanmanın yenilenmesi' talebi reddedilen Kavala dosyası için gözler bakanlığın vereceği kararda.

AMİDA HABER – Gezi Davası hükümlüsü Osman Kavala’nın avukatı Hilal Zengin, 'yargılanmanın yenilenmesi' kararının reddedilmesine üzerine itirazda bulunarak, Adalet Bakanlığı’na da kanun yararına bozma talebiyle başvuruda bulundu.

Osman Kavala’nın avukatı Hilal Zengin, 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yaptığı başvuru ile karara itiraz etti. İtiraz kararının değişen mahkeme heyeti tarafından de reddedilmesi üzerine Kavala’nın avukatı Adalet Bakanlığı’na başvurdu.

2024/05/02/kavala.jpg

Osman Kavala davasında itiraz için iki dayanak

İtirazı bugünkü yazısında değerlendiren Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Osman Kavala’nın itirazının iki noktadan oluştuğunu belirterek, yeni heyet oluşturulurken daha önceki itirazı reddeden heyette yer alan Hâkim Enes Budak’ın yeni heyette de yer aldığı, bunun CMK’nın 23 maddesi ile 318. maddelerine aykırı olduğuna dikkat çekti.

Kavala itirazının ikinci gerekçesi ise yargılanmanın yenilenmesine ilişkin talebin dayanağını oluşturan, hükümetin yani mağdurun 2017 referandumu ile Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçilerek Anayasa ve kanunlardan çıkarılması hususuna dikkat çekildi. (Haber Merkezi)

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.