İYİ Parti'den Hakkari'ye kayyım tepkisi: Beklemişler beklemişler…

İYİ Parti'den Hakkari'ye kayyım tepkisi: Beklemişler beklemişler…
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin grup toplantısında Hakkari Belediyesi’ne kayyım atanmasına tepki gösterdi. Dervişoğlu, “Dava sonlanmadıysa, bu kayyumu neden atıyorsunuz da memleketi karıştırıyorsunuz?” dedi.

AMİDA HABER - İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Hakkari Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın yerine kayyım atanmasını, “Hukuku istismar edenlerle demokrasiyi istismar edenler aynı zihniyettir. Bu anlamda AK Parti ve DEM Parti birbirine en yakın siyasi partilerdir." şeklinde değerlendirdi.

Adalet ve hukuk tesis edilmediğinde, Cumhuriyet düzeni bile isteye bozulduğunda AK Parti’nin ruh ikiziyle icra ettiği oyunlar da asla sona ermez diyerek eleştirdiği kayyım uygulaması hakkında şunları söyledi:

‘Beklemişler beklemişler beklemişler…’

Kayyum uygulaması tam olarak böyle bir hadisedir. Hakkari Belediye Başkanı seçilen kişi tam 10 yıldır yargılanıyormuş. Hem de terör suçundan. Sanki bugünler düşünülmüş, planlanan vadede toplumsal bir kargaşaya vesile olacak şekilde beklemişler, beklemişler beklemişler.

Bunlar bekliyorlar. İdarenin işleri takdir yetkisini aşıyor. Soruşturmayı açan savcı FETÖ’cü, FETÖ’cü olmaktan da başka bir mahkemede yargılanıyor. Dava sonlanmadıysa, bu kayyumu neden atıyorsunuz da memleketi karıştırıyorsunuz? 3 gün sonra davanın karar duruşması var, karar duruşmasından sonra verilen karara bakarak, herhangi bir şeye bakmadan kanunun icaplarını yerine getirerek bu meseleyi halledebilirsiniz mesela.

Hukuku istismar edenlerle demokrasiyi istismar edenler aynı zihniyettir. Bu anlamda AK Parti ve DEM Parti birbirine en yakın siyasi partilerdir." (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.