İYİ Parti'den Kürtçe açılımı: Öğrenmeye çalışıyorum

İYİ Parti'den Kürtçe açılımı: Öğrenmeye çalışıyorum

Kaynak:Sosyal Medya

İYİ Parti Antalya Milletvekili Uğur Poyraz Meclis'te yaptığı bir konuşmada bir süredir Kürtçe öğrenmeye çalıştığını söyledi.

AMİDA HABER - Meclis Genel Kurulu'nda DEM Parti'nin tutuklamalar ve diğer uygulamalara ilişkin verdiği grup önerisi üzerine konuşan İYİ Parti Antalya Milletvekili Uğur Poyraz önergenin "etnisite temelli" olduğunu belirterek, "Bir süredir Kürtçe öğrenmeye çalışıyorum. Kürtçe şarkıların ezgisi kadar sözlerini de anlamlı buluyorum. Kürtlerin bir konuya ilişkin analizlerinden de son derece istifade ediyorum. Kürt'e dair hiçbirimizi rahatsız eden bir durum söz konusu değil" dedi.

‘En çok güldüğüm film Vizontele’

DEM Parti Milletvekili Ali Bozan'ın "Kürtçe halay" tutuklamaları üzerine Meclis'e sunduğu önergeyi eleştiren İYİ Parti Antalya Milletvekili Uğur Poyraz, bir süredir Kürtçe öğrenmeye çalıştığını dile getirdi.

Poyraz'ın sözleri şöyle; "Bir süredir Kürtçe öğrenmeye çalışıyorum. Kürtçe şarkıların ezgisi kadar sözlerini de anlamlı buluyorum. Kürtlerin bir konuya ilişkin analizlerinden de son derece istifade ediyorum. En çok güldüğüm filmler arasında da Vizontele var. Kürt'ün saflığı, samimiyetini esprilerini anlatan en güzel film. Yani Kürt'e dair hiçbirimizi rahatsız eden bir durum söz konusu değil".

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum