KAMİAD’da ‘Kürtçe’ depremi: Kürt iş insanları istifa etti

KAMİAD’da ‘Kürtçe’ depremi: Kürt iş insanları istifa etti
 Muhabir
Son dakika: Kürtçe yayın yapan kanala röportaj verdiği için, görevden alınan Diyarbakırlı İş İnsanı Nedim Şimşek’e destek veren Kürt İş İnsanları KAMİAD’dan istifa etti.

AMİDA HABER - Diyarbakırlı İş İnsanı Nedim Şimşek, 23 Ağustos’ta Irak Federal Kürdistan Bölgesi’nden yayın yapan Rudaw TV’ye katılarak, inşaat sektörünün yaşadığı sorunları anlatmıştı. Kamu Müteahhitleri ve İş İnsanları Derneği, Şimşek’in yayına katıldığı kanalı “sözde kanal” olarak niteledi, Şimşek’i dernekteki başkan vekilliği görevinden aldı. Şimşek, dernek yönetimi tarafından disipline sevk edildi.

Üyelerin tümü dilekçe yazdı, istifa etti

Şimşek’in yaşadıkları, bölgedeki iş insanları arasında ciddi bir tepkiye neden oldu. Diyarbakır’da inşaat sektöründe çalışan iş insanlarının örgütlü olduğu Diyarbakır Müteahhitler Derneği (DİMDER) üyeleri toplu olarak KAMİAD’dan istifa etti.

nedim-simsek-kamiad.webp

Haksız ve çirkin saldırı

DİMDER’den yapılan açıklamada, “Sevgili Başkan Vekilimiz Nedim Şimşek'e yönelik Kürtçe dili üzerinden yapılan ayrımcılık ve ırkçı söylemleri kesinlikle kabul etmiyoruz. Bu tür tutumlar toplumda bölücülük ve hoşgörüsüzlük tohumları ekmekten başka bir amaca hizmet etmemektedir. DİMDER olarak bu haksız ve çirkin saldırıyı şiddetle kınıyor, arkadaşımızın yanında olduğumuzu güçlü bir şekilde vurguluyoruz. Bu olay karşısında bir duruş sergilemek adına, derneğimizin tüm üyeleri olarak toplu şekilde KAMİAD üyeliğinden istifa ettiğimizi duyuruyoruz. Dil, kültür ve kimlik üzerinde yapılan her türlü ayrımcılığın karşısında, birlik ve dayanışma içinde olmayı sürdüreceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.”

kamiaddd.jpg

İstifalar devam edecek

Nedim Şimşek’i disipline vererek, başkan vekilliği görevine son veren KAMİAD’ın 200 üyesinin olduğu, 60’nın Diyarbakır’dan, 20 Vandan, 10 Batman’dan 10’unun da Şanlıurfa’dan olduğu öğrenildi. Bölge iş insanlarının konuyla ilgili açıklama yapacağı, istifaların devam edeceği öğrenildi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum