KAMİAD’dan geri vites: Türk-Kürt kardeştir!

KAMİAD’dan geri vites: Türk-Kürt kardeştir!
 Muhabir
İş İnsanı Nedim Şimşek’i başkan vekilliği görevinden alan KAMİAD, yeni bir açıklama yaparak, “Türk-Kürt kardeştir” dedi. Şimşek’in yayına izinsiz katıldığı için, görevden alındığını iddia etti.

AMİDA HABER - Diyarbakırlı İş İnsanı Nedim Şimşek, Irak Federal Kürdistan Bölgesi’nde yayın yapan Rudaw Tv’ye, inşaat sektöründeki sorunları anlattığı için, KAMİAD tarafından disipline sevk edilerek başkan vekilliği görevinden alındı. Şimşek’in, Kürtçe yayın yapan bir kanalda sorunları anlatması nedeniyle görevden alınması sosyal medyada ciddi tepkilere neden oldu.

‘Irkçı söylemleri reddediyoruz’

Tepkilerin ardından KAMİAD ikinci bir açıklama yapmak zorunda kaldı. Açıklamada, Şimşek’in görevden alınmasının nedeninin Kürtçe olmadığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi: “Sosyal medya platformlarında ve yerel basında hatta Nedim Şimşek’in bugün yaptığı açıklamada, ‘Kürtçe yayın yapan bir kanala röportaj verdiği gerekçesiyle ayrıca Diyarbakırlı ve Amedli olduğu için disipline sevk edildiği’ şeklindeki yanıltıcı ve gerçekle bağdaşmayan toplumu ayrıştırıcı beyanını ve derneğimize isnat edilen ırkçı söylemleri kesinlikle reddediyoruz. Derneğimiz güçlü bir etnik mozaikten oluşmuştur. Türk-Kürt kardeştir. Aksini düşünmek ve düşündürmek büyük bir yanılgıdır.”

Açıklamada, Şimşek’in görevden alınma gerekçesi, “dernek tüzüğüne aykırı tutum ve davranışları ile yönetim kurulunun kararı ve onayı olmadan yayına katılması” olarak gösterildi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum