Meclis’in tek Süryani vekili: Kürtlerin kopmaması için…

Meclis’in tek Süryani vekili: Kürtlerin kopmaması için…
Meclis’in tek Süryani vekili George Aslan, “Kürtlerin bu ülkeden kopmaması için, belediye gaspların vazgeçmelisiniz” dedi.

AMİDA HABER - 28’inci yasama döneminde Mardin’den seçilerek Meclis’e giden DEM Partili Milletvekili George Aslan, genel kurulda konuştu.

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın tutuklanarak yerine kayyım atanması ile ilgili konuşan Aslan, “10 binlerce insan cezaevine atıldı, 10 binlerce Türk ve Kürt genci hayatını kaybetti. Bu yaşananlara rağmen, bu halk barış ve kardeşlik talebinden vazgeçmedi. Ama siz halen bu talebi karşılıksız bırakıyorsunuz” dedi.

‘Gasplardan vazgeçmelisiniz’

HDP’li belediyelere iki dönem kayyım atandığını hatırlatan Aslan, “Kürtler bu haksızlığı kabul etmedi. Son seçimde 78 belediye kazandı. Hilvan’da 500 oy farkla DEM Parti kazandı, siz sandıkları yakara seçimleri YSK’ya iptal ettirdiniz. Geçen pazar günü seçimler yapıldı. 500 oyluk fark 3200 oya çıktı. Hakkari Belediye Başkanı’nı gözaltına aldırdınız, kayyum atadınız. Kürtlerin bu ülkeden kopmaması için her şeyden önce belediye gasplarından vazgeçmelisiniz, iradelerine saygı duymalısınız” dedi. (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum