MGK sonrası açıklama: Türkiye, Lübnan halkının yanındadır

MGK sonrası açıklama: Türkiye, Lübnan halkının yanındadır

Kaynak:Anadolu Ajansı

MGK sonrası yapılan açıklamada ,Türkiye’nin milleti ve devleti ile kardeş Lübnan halkının ve hükûmetinin yanında olacağı teyit edilmiştir.

AMİDA HABER - Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. Yaklaşık 3,5 saat süren toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, "İsrail'in çatışmaları Orta Doğu'ya yayma hedefli saldırılarının engellenmesi hususunda, mesuliyet mevkiindeki aktörlere harekete geçme çağrısında bulunulmuştur" denildi.

mgk-2.jpg

Öte yandan İsrail'in insanlık dışı saldırıları karşısında karşısında, Türkiye’nin Lübnan halkının yanında olduğu belirtildi.

Filistin halkının bir yıldır tüm dünyanın gözleri önünde maruz kaldığı soykırımın durdurulması ve Filistin’de kalıcı ateşkes ve barışın gecikmeksizin sağlanması yönündeki ’nin karTürkiye’nin ısrarlı çabalarının yanı sıra uluslararası gayretlerin de artırılarak sürdürülmesi gerektiği ifade edilmiştir.

Uluslararası aktörlere çağrı

İsrail’in çatışmaları Orta Doğu’ya yayma hedefiyle Filistin topraklarının ötesine yönlendirdiği saldırıların engellenmesi hususunda, başta birleşmiş milletler güvenlik konseyi olmak üzere mesuliyet mevkiinde bulunan aktörlere bir an evvel harekete geçme çağrısında bulunulmuştur.

İsrail’in insanlık dışı saldırıları karşısında, Türkiye’nin milleti ve devleti ile kardeş Lübnan halkının ve hükûmetinin yanında olacağı teyit edilmiştir.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’ni istenmeyen kişi ilan ederek ülkeye girişini yasaklaması, İsrail’in hukuk tanımazlığının son örneği olarak kınanmıştır.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.