Reisi’yi Diyarbakır’dan giden İHA buldu: İşte detaylar

Reisi’yi Diyarbakır’dan giden İHA buldu: İşte detaylar
Helikopter kazasında hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’yi Diyarbakır’dan giden Akıncı İHA buldu.

AMİDA HABER- Tüm dünya İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin helikopter kazasında hayatını kaybetmesini konuşmaya devam ediyor. Helikopterin düşüş nedeniyle ilgili resmi açıklama yapılmazken, helikopter enkazının nasıl bulunduğu belli oldu.

Diyarbakır'dan helikopter kalktı

gn8zuulw0aaqibw.jpg

TRT Haber’in geçtiği habere göre, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin bulunduğu helikopterin düştüğü bilgisinin alınması üzerine, Dışişleri Bakanlığı 19 Mayıs tarihinde saat 20.00’da İran’ın gece görüşlü arama kurtarma helikopter yardım talebi Milli Savunma Bakanlığına iletildi. Bu talep üzerine Coguar tipi helikopter Diyarbakır’dan Van’a gitti.

Akıncı İHA buldu

reisi.jpeg

Bir yandan da gece kötü hava şartlarında tespit ve görüş yetenekleri üst seviyede olan Akıncı İHA ile arama yapılabileceği, talep edilmesi halinde hemen faaliyete başlanabileceği İran tarafına iletildi. İran makamlarının talebi kabul etmesi üzerine bir adet silahsız Akıncı İHA saat 23.30’da havalanarak saat 00. 45’te kaza bölgesine ulaştı ve çalışmalara başladı.

Koordinatlar İran'a iletildi

Akıncı İHA saat 02.36’da kaza kırıma uğrayan helikopter ile görsel temas sağlanarak enkazın koordinatları İran yetkililerine ulaştırıldı. Görevini tamamlayan Akıncı İHA saat 06.45’te Türkiye hava sahasına geri döndü.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.