ABD’den Kobani Davası çıkışı: Tam destek…

ABD’den Kobani Davası çıkışı: Tam destek…
Kobani Davası’ndan Kürt siyasetçiler Selahattin Demirtaş, Ahmet Turk ve eski HDP eş genel başkanı Figen Yüksekdağ’a verilen ağır hapis cezaları ABD’de tepkiyle karşılandı.

AMİDA HABER - ABD Dışişleri Bakanlığı, Kobani davasında mahkemenin verdiği kararları değerlendirerek, “Türkiye'de ifade özgürlüğünü ihlal eden her türlü eyleme karşı olduklarını” bildirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, sözcüsü Rûdaw İngilizce servisinden Karwan Faidhi Dri’nin Kürt siyasetçilerin Kobani Davası gerekçesiyle ağır hapis cezalarına çarptırılmasına ilişkin ABD’nin tutumunun ne olduğu sorusuna cevap verdi.

2024/05/16/kobani-davasi.jpg

‘Önemsiyor ve yakından takip ediyoruz’

Dışişleri Bakanlığı, “Biz bu dosyaları önemsiyor ve yakından takip ediyoruz. ABD, Türkiye'de ifade özgürlüğüne tam desteğini yineler ve ifade özgürlüğü hakkını ihlal etmeyi amaçlayan eyleme karşı çıkar” ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

6-8 Ekim 2023’te meydana gelen Kobani olayları gerekçesiyle açılan Kobani davasında mahkeme 8 yıl sonra eski HDP eş genel başkanlarından Selahattin Demirtaş’a 42 yıl, Figen Yüksekdağ’a ise 30 yıl 3 ay hapis cezası verdi. İki siyasetçi için de tutukluluğun devamına karar verildi.

Davada yargılanan diğer birçok HDP siyasetçisi ile birlikte Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk'e de 10 yıl hapis cezası verildi. (Haber Merkezi)

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.