Selahattin Demirtaş: Zerre kadar umursamadım

Selahattin Demirtaş: Zerre kadar umursamadım
HDP'nin eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş Türkiye siyasetindeki normalleşme tartışmaları hakkında konuştu.

AMİDA HABER - Tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Cezaevi'nden basına konuşan Selahattin Demirtaş gündem hakkında görüşlerini kamuoyuna paylaştı.

selahattin-demirtas.jpg

Yeni Özgür Politika’dan Gülcan Dereli’nin Selahattin Demirtaş’la yaptığı röportajdan satır başlıkları:

Kobani Davası Kürt sorunundan bağımsız değil’

“Kobanî Kumpas Davası sekiz yıldır sürüyor ama aslında 2014 Ekim’inde MGK’de kabul edilip yürürlüğe konulan “Çöktürme Planı”nın demokratik siyasete yönelik tasfiye ayağıdır. Bu davayla birlikte HDP’nin bölünmesi, küçülmesi ve sonuçta tasfiye edilmesi hedeflendi ancak içeride, dışarıda kesintisiz sürdürülen mücadeleyle bu hedef boşa çıkarıldı. Tabii ki çok büyük bedeller ödendi, ağır yaralar alındı ama tek bir geri adım atılmayınca sonuç alamadılar. Bunun dışında bu davayı toplumsal kutuplaştırma, seçim malzemesi yapma, toplumu korkutma, siyasi kadroları yıldırma amaçları için de kullandılar. Ne yazık ki bir dönem bu konularda sonuç da aldılar. Fakat şimdilerde bu sorunlar da önemli ölçüde aşıldı ve demokratik siyasette, toplumsal muhalefette belli bir toparlanma yaşandı. En nihayetinde, bu kumpas davası bir bütün olarak Kürt sorunundan bağımsız değil. Kürt halkına yaklaşım neyse mahkeme salonlarında da bunun izdüşümü yaşanıyor”

kobani-davasi-001.jpg

'Mücadelemizi sürdürüyoruz'

“Zaten aşağı yukarı öngörüyorduk, şaşırmadım. Açık söylemem gerekirse zerre kadar da umursamadım. Biz halkın seçtiği siyasetçileriz, halkın evlatlarıyız; ceza, tehdit, şantaj bize geri adım attıramaz, moralimizi de bozamaz. Her zamanki gibi son derece kararlı ve güçlü bir iradeyle mücadelemizi sürdürüyoruz.”

‘Eleştiriler olmuştur, normaldir’

“İçeride de dışarıda da belli yetmezlikler yaşandı ancak bunlar tartışmalarla aşıldı, aşılıyor. Toplumsal mücadeleyi büyütüp görünür kılmadan bu tür rejimlere karşı sonuç alınamaz. Önemli olan, bunu bilerek örgütlenmeyi, eğitimi, pratiği ona göre düzenlemektir. Dışarıdan içeriye, içeriden dışarıya eleştiriler olmuştur, normaldir. Bunlar bir bütün olarak bize güç katmıştır.”

Tutuklu generallerin bırakılması

“Ben bu sürece “Türk açılımı” demeyi tercih ettim. Kürt anasını görmesin politikasından vazgeçilmezken küskün ve kırgın Türklerin ağzına bir parmak bal çalma girişimiydi. Tutar mı? Hep birlikte göreceğiz.”

‘Moralli ve güçlüyüz’

“Halkımıza özlem, hasret dolu selam, sevgilerimi gönderiyorum. Bazen duyuyorum, 42 yıl ceza aldım diye üzülenler olmuş, halkımız bilsin ki biz çok moralli ve güçlüyüz, her gün yeni acılar yaşansa ve ağır bedeller ödense de inançlarını asla kaybetmesinler. Biz çok kararlı ve dirençliyiz. Mutlaka kazanacağız.” (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum