Spectrum House sordu: Demirtaş önde

Spectrum House sordu: Demirtaş önde

Kaynak:Spectrum House

İstanbul merkezli Spectrum House Düşünce ve Araştırma Merkezi, 15-28 Ağustos tarihleri arasında 18 yaş ve üzeri, kendini Kürt olarak tanımlayan 1.508 katılımcıyla yaptığı anketin sonuçlarını duyurdu.

AMİDA HABER - Spectrum House Genel Direktörü Dr. Azad Barış “Kürt Seçmen Eğilimi ve Performans Ölçümü” raporunu bugün basın toplantısında açıkladı.

amidahaber-8.jpg

Araştırma, Kürt seçmenlerin yaşadığı Ağrı, Ankara, Antep, Batman, Bingöl, Diyarbakır, Hakkâri, İstanbul, Mardin, Mersin, Şırnak ve Van olmak üzere 12 ilde gerçekleşti.

Çalışmada Kürtlerin lider gördüğü isimler, Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa kime oy vermek istedikleri aktörler ve partiler gibi birçok açık uçlu konu yüz yüze sorularak hazırlandı.

Demirtaş ve DEM Parti önde

amidahaber-5.jpg

Spectrum House’un “Pazar günü seçim olsa kime oy verirsiniz?” sorusuna tüm araştırma alanlarındaki katılımcıların %46,8’i Selahattin Demirtaş, %18,7’si Recep Tayyip Erdoğan, %8,8’i Ekrem İmamoğlu, %4,6’sı Özgür Özel, %3’ü Mansur Yavaş cevabını verdi.

amidahaber-6.jpg

Öte yandan bugün milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz sorusuna ise %39,3 DEM Parti, %13,9 AK Parti, %9,7 CHP, %2 YRP, %1 Hüda Par yanıtını vermişlerdir. Kararsız olan, cevap vermek istemeyen ve oy kullanmayacağım diyenlerin toplam oranı ise %32 olarak ölçüldü.

Spectrum House, “Kürt Seçmen Eğilimi ve Performans Ölçümü” raporuna https://spectrumhouse.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.