Diyarbakır Büyükşehir’den toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimi

Diyarbakır Büyükşehir’den toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimi
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği konulu farkındalık eğitimleri verme başladı.

AMİDA HABER - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, farklı mahallelerde yer alan Kadın Yaşam Merkezlerinde, kadın kursiyerler ve usta öğreticilerin katıldığı toplumsal cinsiyet eşitliği konulu eğitimler verdi.

kadin-toplumsal-cinsiyet-esitligi.jpeg

Kadınların talepleri dinlendi

Koşuyolu, Ben-u Sen ve Lalebey ile Mardinkapı Kadın Yaşam Merkezleri’nde yapılan eğitimlerde konuşan Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Özden Gürbüz Sümer, Büyükşehir Belediyesinin kadınlara yönelik hazırladığı projeleri anlatıp, kadınlardan da gelen talepleri dinledi.

Psikolog Dilan Güven tarafından kadınlara “Cinsiyet ve toplumsal cinsiyet kavramları ve kavramlar arasındaki farklar” ile “Toplumsal cinsiyet rolleri ve bu rollerin toplumda yarattığı eşitsizlikler” konularında bilgiler verildi.

kadin-toplumsal-cinsiyet-esitligi1.jpg

Eğitimler Kadın Yaşam Merkezlerinde devam edecek

Program kapsamında, 23 Mayıs Perşembe Yeniköy ve 24 Mayıs Cuma Ahmet Arif Kadın Yaşam merkezinde eğitimler yapılacak.

Kadınlar Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte toplum içinde kadın olmaktan kaynaklı yaşadıkları durumları anlatıyor. (Haber Merkezi)

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.