Demirtaş’tan doğum gününde yeni roman: ‘Jamal’ çıktı

Demirtaş’tan doğum gününde yeni roman: ‘Jamal’ çıktı
 Muhabir
Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 8,5 yıldır bulunduğu Edirne cezaevinde yeni bir romana imza attı. Yayınevi, Demirtaş’ın kitabı ‘Jamal’ı yazarın doğum gününde duyurdu.

AMİDA HABER - Eski HDP Eş Genel Başkanı, siyasetçi ve yazar Selahattin Demirtaş’ın doğum günü olan 10 Nisan’da ‘Jamal’ adlı yeni romanının çıktığını duyurdu.

demirtas.jpg

Dipnot Yayınları’nın bugün sosyal medya üzerinden duyurduğu Demirtaş’ın yeni romanı Jamal’, yazarın doğum gününe denk getirilerek okurlara anlamlı bir hediye olarak sunuldu.

Cezaevinde 8 kitap yazdı

111.jpg

Demirtaş, cezaevinde geçirdiği yıllarda siyasetin yanı sıra yazarlığı ve yayınladığı edebi eserlere ön plana çıktı. Daha önce Seher, Devran, Leylan, Efsun, Arafta Düet, DAD ve Demirtaş’ın Savunması gibi kitaplara imza atan Demirtaş, yalnızca politik kimliğiyle değil, güçlü edebi diliyle de adından söz ettirdi. Yazdığı eserlerde çoğunlukla toplumun dışına itilmiş, sesi kısılmış, yok sayılmış insanları anlatan Demirtaş, Jamal’da da bu çizgiyi sürdürüyor; sokağın kenarında yaşayanları, görünmeyen hayatları merkeze alıyor.

Jamal neyi anlatıyor?

22-001.jpg

Jamal’ın yayımlanan özet bölümünde, başkarakterle bir çöp bidonunun kenarında karşılaşıyoruz. Açlık, utangaçlık ve hayatta kalma çabasıyla örülü bu ilk temas, romanın tonunu ve dünyasını ortaya koyuyor. Bir parça mısır ekmeğiyle başlayan dostluk, sözcüklerin ötesine geçen bir bağa dönüşüyor. Dilin değil, insanlığın evrensel değerlerinin ön plana çıktığı bu sahne, Demirtaş’ın duyarlılığını ve anlatı gücünü gözler önüne seriyor.

Sokak: Umudun ve direncin yurdu

Roman, sokağı yalnızca bir mekân değil, aynı zamanda bir direniş ve dayanışma alanı olarak resmediyor. Sokak, düşenlerin ve dışlananların son sığınağı olmanın ötesinde, insani değerlerin yeniden yeşerdiği bir yer haline geliyor. “Sokağın sesi olmak değil, bizzat kendisi olmak” cümlesi, romanın temel düşünsel çerçevesini oluşturuyor. Bu yönüyle Jamal, toplumsal vicdana hitap eden bir çağrı olarak öne çıkıyor.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.