Diyarbakır’ın Kürtçe grubu Almanya da

Diyarbakır’ın Kürtçe grubu Almanya da

Kaynak:Mezopotamya Ajansı

Diyarbakır da faaliyet yürüten Zarok Ma Berlin’de, Kürt müziği ve kültürel zenginlikleri çocuklara tanıtan bir etkinlik düzenledi.

AMİDA HABER - Diyarbakır da çocuklara yönelik Kürtçe müzik faaliyetleriyle bilinen Zarok Ma ekibi Almanya’nın başkenti Berlin’de çocuklarla bir araya geldi, çeşitli atölyelerle Kürt müziğinin ritim ve ezgilerini öğretti. MA’nın haberine göre, atölye çalışmalarıyla çocuklar, Kürt müziğinin ritim ve ezgilerini öğrenirken geleneksel Kürt ritüellerini de deneyimledi.

Resim, müzik, ritüel..

5 ile 12 yaş arası çocukların katıldığı etkinlikte, müzik, resim ve ritüel atölyeleri büyük ilgi gördü. Müzik eğitmenleri, çocuklara bireysel ve grup halinde müzik yapmayı öğreterek sosyal becerilerini geliştirdi. Aynı zamanda çocuklar, resim yaparak sanatın farklı dallarında kendilerini ifade etme şansı buldu.

zarokma-berlin.jpg

Zarok Ma ekibi, bu tür etkinliklerin çocukların kültürel kimliklerini güçlendirdiğini ve sanatsal gelişimlerine katkıda bulunduğunu vurguladı. Berlin’de düzenlenen bu etkinlik, katılan çocuklar ve aileleri için unutulmaz anlara sahne oldu.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.