Mikail Aslan Diyarbakır’da sahneye çıkıyor

Mikail Aslan Diyarbakır’da sahneye çıkıyor
 Haber Editörü
Derismli ünlü sanatçı Mikail Aslan, 21 Eylül akşamı Diyarbakır Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi sahneye çıkıyor.

AMİDA HABER - Kürtçe’nin Kırmançki/Zazaki lehçesinde söylediği şarkılarıyla tanınan Mikail Aslan Diyarbakır’da sahneye çıkacağını duyurdu.

mikail-aslan1.jpeg

Aslan X’te yaptığı paylaşımda, “Konserê ma yê Amêdî/ Diyarbakır konserimiz 21.09.2024” ifadelerini kullandı.

Mikail Aslan kimdir?

Vikipedi’de yer alan yaşam öyküsüne göre Aslan, 1972 yılında Dersim’in Hozat ilçesine bağlı Kardelen (Kürtçe: Tawûx) köyünde doğdu. Politik sorunlar nedeniyle ailesi ile birlikte 10 yaşında iken Kayseri'ye göç etmiştir. Bir süre Grup Munzur'da yer almıştır.

mikail-aslan.jpg

Yine politik sorunlardan 1995 yılında Türkiye'den Almanya'ya yerleşti. Daha sonra bireysel olarak müzik çalışmalarına başladı. 2000 yılında 'Agerais' isimli ilk albümünü çıkardı. 2003 yılında 'Kilite Kou' isimli albümünü çıkardı. Albümde amcasının oğlu Ahmet Aslan ile birlikte yaptığı 'Dê Bê Wayîro' isimli parça bulunuyor. Bu parça Ahmet Aslan ile birlikte yaptığı ilk ve tek parçadır.

2013 yılında 'Xoza' isimli albümünü çıkardı. Yıllar sonra albümünde yer alan 'Çem Vano' (Kürtçe: Irmağın Şarkısı) parçası milyonlarca tıklandı.

Bağlama, üç telli, tambur, kaval, mey, vurmalılar gibi otantik Anadolu, Ermeni ve Mezopotamya enstrümanlarıyla, gitar, saksafon gibi Batı enstrümanlarını birlikte kullandığı albümlerinde kendisine ait şarkıların yanı sıra Dersim bölgesine ait geleneksel bestelere de (kilam) yer verir. Müziği modern enstrümanlarla donatılmış olsa da, tınıları geldiği bölgenin derin izlerini taşır. Şarkı sözleri de bölgelerinin inanç, antropolojik ve psikolojik yapısını yansıtması açısından da müzikal temsil niteliğindedir.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum