AK Parti Diyarbakır Milletvekili TBMM’deki yeni görevine başladı

AK Parti Diyarbakır Milletvekili TBMM’deki yeni görevine başladı

Kaynak:Haber- Hasan Kösen

Türkiye Büyük Millet Meclisi Çevre Komisyonu Başkanlığına seçilen AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu yeni görevini devraldı.

AMİDA HABER- Galip Ensarioğlu Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’dan boşalan TBMM’deki koltuğa oturdu. Ayağının tozuyla yeni koltuğunda oturan Ensarioğlu tebrik ziyaretlerini kabul etmeye başladı.

İlk ziyaret AK Parti Diyarbakır milletvekillerinden

Galip Ensarioğlu’nu yeni makamında ziyaret eden TBMM 28. dönem Ak Parti Diyarbakır milletvekili Suna Kepolu Ataman Sosyal medya hesabından paylaşım yaparak ” Türkiye Büyük Millet Meclisi Çevre Komisyonu Başkanlığına Seçilen, Diyarbakır Milletvekilimiz Sayın Mehmet Galip Ensarioğlu'nu tebrik ediyor, yeni görevinde muvaffakiyetler diliyorum. Memleketimize ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olsun.” Dedi.

ensarii.jpeg

Galip Ensarioğlu kimdir?

1 Ekim 1966’da Diyarbakır’da doğan Mehmet Galip Ensarioğlu, Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi İktisat Bölümünü ve Dicle Üniversitesi MYO. İşletme Bölümünü bitirdi.

Gıda toptancılığı, özel hastane işletmeciliği ve İnşaat Müteahhitliği yaptı. Güneydoğu Sanayici ve İş Adamları Derneği, Diyarbakır Sanayici ve İş Adamları Derneği, Doğu ve Güneydoğu İş Adamları Federasyonu, Diyarbakır Kültür ve Sanat Vakfı ile Diyarbakır Sosyal ve Siyasal Araştırma Akademisinin kuruculuğunu yaptı ve Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulundu. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkanlığı yaptı.

1993-2009 tarihleri arasında Doğruyol Partisi İl Başkanlığı yaptı. 24. ve 26. Dönemde Diyarbakır AK Parti Milletvekili seçildi. Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyeliği yaptı. İş hayatına Enerji ve Madencilik Sektöründe devam ediyor.

Evli ve dört çocuk babası olan Ensarioğlu, Kürtçenin Kurmanci ve Zazaca lehçelerini iyi derecede biliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum