AK Partili Metiner’den Özdağ’a: Kürtçe milyonlarca Kürdün ana dilidir

AK Partili Metiner’den Özdağ’a: Kürtçe milyonlarca Kürdün ana dilidir
AK Partili eski milletvekili Mehmet Metiner, ırkçı söylemleriyle gündeme gelen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın ’”Kürtçe, Türkiye’nin ana dillerinden biri olamaz” sözlerine tepki gösterdi. Metiner, ”Kürtçe milyonlarca Kürdün ana dilidir” dedi.

AMİDA HABER- Irkçı söylemleriyle tepki toplayan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, katıldığı televizyon programında, ”Kürtçe Türkiye’nin ana dillerinden biri olabilir mi?” sorusuna ”Hayır, olamaz” yanıtını verdi. Üzdağ’ın sözleri tepki topladı. Özdağ’a eski AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner’den yanıt geldi.

'Kürtçe milyonlarca Kürdün ana dilidir'

Metiner şöyle konuştu, ”Kürtçe, Türkiye’nin ana dillerinden biridir. Devlet katında varlığı ve saygınlığı Erdoğan sayesinde TRT Kürdi ile kabul edilmiş ana dilimizdir. Kürt ile Türk’ü, Türkçe ile Kürtçe’yi eşit değerde kardeş görmeyenler bölücülüğe zemin hazırlarlar. Çok yazık!. Kürtçe’nin Türkiye’nin ana dillerinden biri olamayacağını söyleyenler bilsinler ki Kürtçe milyonlarca Kürdün ana dilidir. Türkiye sadece Türklerin değil Kürtlerin de devleti ve vatanıdır. O yüzden Türk’ü Kürt’ten, Türkçe’yi Kürtçe’den üstün gören anlayış, bizi böler. Aman dikkat!” şeklinde konuştu. (Duvar)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.