Akşener’in Diyarbakır ziyareti bitti, tartışmaları bitmedi

Akşener’in Diyarbakır ziyareti bitti, tartışmaları bitmedi
İYİ Parti lideri Meral Akşener’in Diyarbakır ziyaretinin üzerinden 10 gün geçmesine rağmen tartışmaları sürüyor. Bazı sosyal medya hesapları Akşener’in verdiği ‘kucaklaşma’ mesajlarına tepki gösteriyor.

AMİDA HABER- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, on gün önce partisinin 2’nci Olağan İl Kongresi'ne katılmak üzere Diyarbakır’a geldi. Akşener, “Ben buraya rızanızı almaya geldim. Bir şeref sözüyle ön yargı duvarlarını yıkmaya geldim. Ben buraya kucaklaşmaya geldim. Düşmanlar barışır ama kan kardeşler kucaklaşır. Mesele, ahde vefa, akde sadakatse; mesele, silahlara veda, kan dökmeye de tövbe etmekse; mesele, her türlü musibetin karşısında, çelikten, sarsılmaz bir, 'biz' olmak; sırtını da kalbini de, o sapasağlam 'bize' yaslamaksa; biz varız” şeklindeki açıklaması büyük yankı uyandırmıştı.

Akşener’in ‘kucaklaşma mesajları kimi rahatsız etti?

Ancak İYİ Parti lideri Akşener’in özellikle ‘kucaklaşma’ mesajları bazı kesimleri rahatsız etti. Ziyaretin üzerinden 10 gün geçmesine rağmen bazı sosyal medya hesaplarından Akşener’in Diyarbakır ziyaretine ve burada verdiği mesajlara tepki gösteriliyor. Bazı hesaplar, Aşener’i Ermeni olmakla suçlarken, bazı kullanıcılar ise, Akşener’in HDP önünde nöbet tutan aileleri ziyaret etmemesini eleştirdi.

Akşener nereli?

İYİ Parti Genel başkanı Meral Akşener esnaf ziyareti sırasında bir gençle sohbet etmişti. Akşener gence nerelisin diye sormuştu. ‘Ergani’ cevabını alan Akşener şu açıklamayı yapmıştı, “Benim babamın ailesi de Diyarbakır’dan Yunanistan’a gönderilmiş, Küçükkadıköy ve Kadıhanlı diye iki köy var, oralı” demişti.

Akşener’in bu açıklamalarından sonra bazı kesimler Akşener’i Ermeni olmakla suçladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.