Bakırhan Anter'in defterine yazdı

Bakırhan Anter'in defterine yazdı
 Muhabir
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan partili bir heyet ile Musa Anter’in köyüne giderek, oğlu Anter Anter’in ölüm nedeniyle taziye ziyaretinde bulundu.

AMİDA HABER – Demokrasi ve Eşitlik Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Musa Anter’in katledilişinin 32. yıl dönümünde yaşamını yitiren oğlu Anter Anter’in taziyesi için Mardin’e gitti. Nusaybin’e bağlı Zivîng köyüne giden Bakırhan aileye taziye ziyaretinde bulundu.

Duygularını deftere yazdı

Aileye başsağlığı dileklerinde bulunduktan sonra Musa Anter’in doğduğu evi ziyaret eden DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Anter’in katledilişinin 32. yıl dönümü olan 20 Eylül’de yaşamını yitiren oğlu Anter Anter’in de mezarını ziyaret etti.

bakirhan-anter-anter.jpeg

Kürt gazeteci Musa Anter’in hatıra defterine duygu ve düşüncelerini yazan Bakırhan, fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaştı.

Nar ağacını ekti

DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan hesabında şu paylaşımda bulundu:

“Musa Anter’in katledilişinden 32 yıl sonra aynı gün kaybetmiş olduğumuz oğlu Anter Anter’in taziyesine giderek, aileye baş sağlığı dileklerimizi ilettik. Apê Musa'nın müzeye çevrilen doğduğu evi de ziyaret ettik, bilge çınarı yad ettik. Kabrini ziyaret ederek, baş ucuna ölümsüzlüğün ve çoğalmanın sembolü olan nar ağacını diktik. Apê Musa da bıraktığı mirasla ölümsüzleşti ve ardılları bugün dört bir tarafta hakikat mücadelesini yürütmeye devam ediyor.”

bakirhan-anter-anter1.jpegTaziye ziyareti heyetinde Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Devrim Demir’in yanı sıra DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, DEM Parti Mardin Milletvekili Beritan Güneş ve HDP eski sözcüsü Ebru Günay da yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.