CHP Diyarbakır İl Başkanı: Binlerce kişiyi üye yaptık

CHP Diyarbakır İl Başkanı: Binlerce kişiyi üye yaptık

CHP’nin Diyarbakır İl Başkanı Abdullah Atik, kongre sonrası binlerce kişinin partiye üye olduğunu söyledi.

AMİDA HABER- Kongrede delegenin büyük desteğini alarak İl Başkanı Seçilen Abdullah Atik, kısa sürede tamamlanan CHP Diyarbakır İl Başkanlığındaki yeni yapılanma hakkında açıklamalarda bulundu.

İktidar hedefine kilitlendik

CHP’yi çok iyi bilen, sahayı tanıyan, alanında uzman yöneticiler ile çalışacağını belirten Atik “Yönetimde yer alan arkadaşlarımızın, sorumluluk alanlarındaki birikimleri, kısa zamanda partiyi toparlamamıza ve kadroları oturtmamıza yaradı. Şimdi tüm gücümüzle iktidar hedefine kilitlendik. 20 yıllık enkazı kaldıracak, Cumhuriyetin 100’üncü yılında Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun ifadesiyle ‘demokrasiyi taçlandıracağız’, bundan sonraki yegâne gayemiz, bu amaca ulaşmak” dedi.

Parti ile mesafeli olanlar şimdi partinin kapısını çalıyor

Yeni söylemleri, çözüm reçeteleri ve liderliğin güçlü yönetimiyle, son zamanlarda CHP’nin toplumun tüm kesimlerinden çok ciddi destek gördüğünü ifade eden Atik, geçmiş yıllarda parti ile mesafeli olanların da şimdi partinin kapısını çaldığını kaydetti. CHP’nin Türkiye’nin kurucu gücü olarak; AK Parti’nin 20 yıllık iktidarında yıprattığı, örselediği, yok ettiği ya da bir araç olarak gördüğü demokrasi, hukuk, insan hakları, adalet, inanç ve emeğe saygı gibi tüm değerleri yeniden işler hale getireceğini söyledi.

Binlerce yeni üye yaptık

Atik şöyle devam etti: “Yönetime gelişimiz henüz 20 gün bile olmadı ama binlerce insan kongreden sonra parti binamıza gelip, bizi tebrik etti. Binlerce yeni üye yaptık. Üyeler arasında kadınlar, gençler dikkat çekici bir orana sahip. Partimize gelen geniş kalabalıklar, kitleler arasında her siyasi görüşten insanlar var. HDP’lisinden AK Partilisine, MHP’liden diğer Kürt çevrelerine kadar, her siyasi yelpazeden insanla görüşme olanağımız oldu. Hepsi artık bu iktidarın ülkeye verebilecek bir şeyi kalmadığını, miadını doldurduğunu söylüyor. Toplumun hava kadar, su kadar yaşamsal olan demokrasiye, adalete, kitleler ve sınıflar arasında barışa ihtiyacı olduğunu vurguluyorlar. Bunu görüyoruz ve buna ancak biz cevap verebiliriz”

Kimse imza atmak istemiyor

İl Başkanı olarak seçildikten sonraki 20 günde özellikle bürokrasideki büyük değişimi fark ettiğini vurgulayan Atik “Artık bürokrasi de bu iktidarın tükendiğinin farkında. Bürokrasi yönetilemiyor, iktidarın yönetme kabiliyeti kalmadı. Liyakat hak getire. Yapılan işlerde artık ülke ve toplum çıkarları yerine iktidar partisi ve onun mensuplarının yakınlarının çıkarları öne geçmiş durumda. Hal böyle olunca her şey, her icraat nalıncı keseri gibi AK Partililere doğru yontuyor. Bürokratların iktidar tarafından kendilerine çizilen bu çerçevenin dışında hareket etmeleri imkânsız. Baskı o kadar büyük ki kimse bir işe imza atmak istemiyor, sorumluluk almak istemiyor. Biraz daha ileri gidersek, bürokratlar da artık iktidarın baskısından elaman etmiş vaziyette” diye konuştu.

Yeni bina için hazırlıklar sürüyor

Son olarak CHP İl Başkanlığı’nın yeni yerindeki tadilatın bitmek üzere olduğunu kaydeden CHP’li Atik “Halkın bu kadar yoğun ilgi gösterdiği partimizi Kantar Kavşağı’na sıkıştırmamız doğru olmazdı. Çünkü giderek kalabalıklaşan bir aileyiz. Bu nedenle CHP’yi daha ulaşılabilir olması için halkın içine götürüyoruz. Yeni yerimiz Vergi Dairesinin hemen yanında, kentin tam merkezinde. Yeni binamızda yönetimin tüm birimlerinin çalışma olanağı olacak. Yurttaşlar için çok büyük bir buluşma ve bekleme salonumuz var. Kadın ve Gençlik kollarımız da burada kendi çalışmalarını yürütebilecek imkâna sahip olacaklar” dedi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.