DEM Parti ile HÜDA PAR o isimde ortaklaştı!

DEM Parti ile HÜDA PAR o isimde ortaklaştı!
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ile Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Mersin Milletvekili Faruk Dinç aynı konu ile ilgili açıklama yaptı.

AMİDA HABER – Tam 99 yıl önce 29 Haziran 1925 yılında Şeyh Said ve 46 arkadaşı Diyarbakır’da bulunan eski adıyla Dağkapı Meydanı yeni adıyla Şeyh Said Meydanı’nda idam edildiler. İstiklal Mahkemeleri tarafından idam cezasına çarptırılan Şeyh Said ve arkadaşları için bir çok kişi anma mesajı yayınladı.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan X hesabında yaptığı paylaşımda Şeyh Said’i minnetle anarak Kürtçenin Kurmanci lehçesinde şu mesajı yayınladı: “99 yıl önce Şeyh Said ve 46 arkadaşı İstiklal Mahkemesi kararıyla katledildiler. Bizler Şeyh Said ve arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyoruz. Bizler Şeyh Said’in torunlarıyız. Onun bize bıraktığı mücadele mirası onurumuzdur. Bizler özgür olana kadar mücadeleyi sürdürecek ve bize emanet ettiği bayrağı taşıyacağız.”

Bir mesaj da HÜDA PAR’dan

seyh-said-idam1.jpg

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Faruk Dinç de X hesabında Şeyh Said’i Kürtçenin Zazaki lehçesinde yayınladığı mesajla andı. İşte o mesajın Türkçesi: “Derdin İslam dini idi. Allahın selamı ve rahmeti üzerine olsun. Bizler senin yolundan geleceğiz. Şeyhimiz ve şehidimiz Şeyh Said! Bizlere her zaman akıl veresin ey Şehid…”

Mezar yerleri gizleniyor

seyh-said-idam.jpg

Şeyh Said ve 46 arkadaşı defnedildikten sonra mezar yerleri gösterilmedi. Rivayetlere göre Şeyh Said ve arkadaşlarının mezar yerleri Dağkapı Meydanı’nın sonunda bulunan özel bir hastanenin arkasında yer alıyor. Ancak söz konusu yer de askeri alan olduğu için orada araştırma yapılamıyor. 1938 yılında Dersim isyanı gerekçe gösterilerek idam edilen Seyid Rıza ile Saidi Nursi’nin (Bediul Zaman) mezar yerleri de açıklanmış değil. Şimdiye kadar mezar yerlerinin gösterilmesi için hem aileleri hem de STK’lar tarafından birçok dava açıldı. Ancak şimdiye kadar olumlu bir sonuç elde edilemedi. (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.