Demirtaş’tan altılı masaya: Bizi içeride tutan muhalefetin tepkisizliğidir

Demirtaş’tan altılı masaya: Bizi içeride tutan muhalefetin tepkisizliğidir

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, muhalefet partilerini eleştirdi. Demirtaş, “Bizi içeri atan Erdoğan, içeride tutan ise muhalefetin tepkisizliğidir” dedi.

AMİDA HABER- Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Demirtaş, muhalefetin bazı konulardaki tutumunu eleştirdi.

Muhalefete eleştiri

Demirtaş’ın paylaşımlara şöyle; “Bizi içeri atan Erdoğan, içeride tutan ise muhalefetin tepkisizliğidir. Bu tepkisizlik 85 milyonu, daha yıllar boyu sürecek açık cezaevi hayatına mahkum etmektir. Belediyelere, üniversitelere kayyım; HDP'ye kapatma, Gezi, Kobani, ÇHD davaları; İBB'ye kumpas... Hepsi aynı” dedi.

'Anayasa bunu söylüyor'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adaylığıyla ilgili de konuşan Erdoğan, “Yaptırım yoksa hukuk da yoktur. Yüksek Seçim Kurulu üyeleri suça ortak olurlarsa yargılanacaklarından emin olmalılar. Milyonlarca insanın Yüksek Seçim Kurulunun önüne yığılarak demokratik tepkilerini göstereceklerini bilmeli ve ona göre hareket etmeliler. Yüksek Seçim Kurulu muhalefetin 5 milyon oyunu iptal etse veya Erdoğan kazanana kadar seçimlerin tekrarına karar verse "Ama bunlar zaten AKP'li" deyip normal mi karşılayacağız? Erdoğan meclisi fesih ederse aday olamaz. Anayasa bunu söylüyor” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.