Diyarbakır’daki 4 ilçede HEDEP’e rekor başvuru: İşte o isimler

Diyarbakır’daki 4 ilçede HEDEP’e rekor başvuru: İşte o isimler
Diyarbakır’ın 4 merkez ilçesinde Halkların Eşitlik ve Demokratik Partisi’ne (HEDEP) 24 kişi belediye başkan adaylığı için başvuru yaptı.

AMİDA HABER - Türkiye 31 Mart 2024’te yeni belediye başkanları seçmek için sandık başına gidecek. Seçimlere 4 ay kala siyaset gündemi de hareketlendi. HEDEP’in adaylık başvurularında bazı il ve ilçelerde rekor kırıldı. Yarın bitmesi beklenen başvuru süresi 20 Aralık’a kadar uzatıldı.

4 ilçeye 24 başvuru

4638-001.jpg

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi için şimdiye kadar Avukat Cabbar Leygara ile Maden Mühendisi Doğan Hatun başvurdu.

Yenişehir'e yoğun ilgi

Yenişehir Belediye Başkanlığı için, şimdiye kadar, Ferit Kahraman, Alaattin Zuğurli, avukat Vedat Güleç, Medeni Bukarki, Seher Tümen, Zeynep Sular, Safiye Akdağ, Tarık Yazgan, Naşit Bat, Vahap Güney, Gencer Arpacı, Mustafa Yıldız başvurdu.

Bağlar’a sadece 7 başvuru

Diyarbakır’da merkezde en büyük nüfusa sahip ilçe Bağlar’da ise başvuru sayısı şimdilik 5. Bağlar Belediye Başkan Adaylığı için başvuran isimler şöyle: Hasan Kale, Mehmet Yeşilbaş, Recep Nazlıer, Cemal Kaya, Ahmet Gezen, Ömer Torlak, Enver Temiz, Yasır Orak.

Sur’a başvuru sayısı da 4

2015-2016 yılında yaşanan çatışmalarda büyük oranda yıkım ve göç ile karşı karşıya kalan Diyarbakır’ın tarihi ilçesi Sur’da başvuru sayısı 4’te kaldı. Sur Belediye Başkan adaylığı için, Adnan Örhan, Halime Aras, Ferzende Göktimur, Mehmet Karacadağ HEDEP’e başvurdu.

2023/11/28/hedep-secim1.jpg

Kayapınar’a başvuru fazla

Diyarbakır’ın yeni yüzü Kayapınar’da ise HEDEP’ten belediye başkanı olmak isteyenlerin sayısı 8 oldu. Kayapınar için, Remzi Barış , Faruk Adıgüzel, Cengiz Dündar, Hacı Erdemirci, Ali Rıza Yıldırım, Berivan Sincar, Davud Keser, Hikmet Altuğ, Velat Özkan talip oldu.

Dicle için 10 başvuru

Dicle için başvuran isimler ise şöyle: Hacı Akengin, Ali Güneş , Ömer Özyılmaz, Kasım Baytok, Faruk Atasoy, Abdurrahman Sert, Zeynel Aktuz, Zülfiye Kaşmir, Melek Çermik, Zülküf Dündar. HDP 2019 seçimlerinde Dicle Belediyesi’ni yüzde 50,8 oy oranı ile aldı.

HDP’den başkan seçilen Felat Aygören, 2021 yılında partisinden istifa ederek, AK Partiye katıldı. (Gönül Morkoç-Özel)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.