Ensarioğlu: İYİ Parti ve HDP'nin oyları belirsiz

Ensarioğlu: İYİ Parti ve HDP'nin oyları belirsiz
Diyarbakır’da konuşan İYİ Parti’nin Ortadoğu Politikaları Başkanı Mehmet Salim Ensarioğlu, “Diğer partilerin oy oranları aşağı yukarı belli ama belirsiz olan HDP ve İYİ Parti oylarıdır” dedi.

AMİDA HABER- İYİ Parti Ortadoğu Politikaları Başkanı ve Genel İdare Kurulu üyesi Mehmet Salim Ensarioğlu bazı görüşmelerde bulunmak üzere Diyarbakır’a geldi. Ensarioğlu, 6’lı masa çalışmalarında ara sıra sıkıntılar yaşansa da bunun normal olduğunu dile getirdi.

salim-ensarioglu-2.jpeg

'Kürt meselesi vardır, oturup konuşmamız lazım'

Ensarioğlu şunları söyledi, “Çünkü 6 parti bir arada ve hepsinin farklı fikirleri var. Genel itibariyle bir sorun yok. Biz Türkiye partisiyiz. Hem Kürt hem Türk seçmenden oy istiyoruz. Kürt’üm, dolayısıyla Kürtlerle bir sıkıntımız yok. Bir Kürt sorunu var, kabul ediyoruz ve herkesin bu konudaki fikri farklı. Bize göre Kürt meselesi vardır, Kürtler bu ülkenin vatandaşıdır, sorunlarını da oturup, konuşmamız lazım” şeklinde konuştu.

Ensarioğlu, Kürt sorunu üzerinden oy istemediklerini belirterek, “Oy ayrı, meselenin kendisi ayrı” dedi.

İYİ Parti ve HDP’nin oy oranı da yüksek

İYİ Partinin aldığı oy oranıyla ilgili de değerlendirme yapan Ensarioğlu, “Anketlere baktığımızda İYİ Partinin oy oranı yüzde 15 ila 20 civarında. Ancak anketlere verilen yanıtlar bazen yanıltıcı olabilir. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP)’nin de oy oranının yüksek olacağını düşünüyorum. İnsanlar (anket şirketlerine) ‘HDP’liyim’ demeye korkuyor. İYİ Parti için de bu geçerli. CHP’nin oy oranı zaten belli, yıllardır yüzde 24-25 bandında. Diğer yeni partilerin oy oranları da belli ama belirsiz olan HDP ve İYİ Parti oylarıdır” diye konuştu. (Kaynak: K24)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.