HDP’li eski başkan ‘sarıklara’ sahip çıktı: Modernlik mi?

HDP’li eski başkan ‘sarıklara’ sahip çıktı: Modernlik mi?

HDP’nin Kars eski Belediye Başkanı, Türkiye'nin Sesi Altınçağ Partisi Genel Başkanı Ayhan Bilgen, İran’da mollaların aktığı sarıkların yere düşürülmesi görüntülerini eleştirdi. Bilgen tepkilerin hedefi oldu.

AMİDA HABER - HDP’nin Kars Belediye Başkanı iken istifa eden, sonra da Türkiye’nin Sesi Altınçağ Partisi’ni kuran Ayhan Bilgen, twitter hesabından paylaştığı mesajla, İran’da mollaların taktığı sarıkların yere düşürülmesi görüntülerini eleştirdi. Bilgen, “Kadınların kıyafetine müdahaleye karşı çıkıp, sarıkların yere atılma görüntüsünü alkışlamak modernlik ya da demokratlık mı? İlke olarak kimsenin kıyafetine karışmamak çok mu zor?”dedi. Bilgen’in mesajının altına çok sayıda tepki geldi. Takipçiler, “O sarık kadınların kıyafetine müdahale edenler tarafından giyildiği için olabilir mi? Aptal mu zannediyorsunuz milleti?”, “Siz kıyafet özgürlüğünü değil faşist, baskıcı, yıllardır halkına her türlü zulmü yapmış bir rejimi ve baş destekçilerini savunuyorsunuz. Bu kadar sığ bir bakış açısını size yakıştıramadım. Cidden!” diyerek Bilgen’e tepki gösterdi.

İran’da örtünme kurallarına uymadığı için öldürülen Jîna Amîni’nin ardından protesto gösterileri başlamıştı. Gösterilerde, rejim kurallarına göre örtünen mollaların taktığı sarıkların yere düşürüldüğü görüntüler gündem olmuştu. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.