HÜDAPAR Genel Başkanı: Ayak diremeyin!

HÜDAPAR Genel Başkanı: Ayak diremeyin!
Partisinin 10’uncu yıldönümü etkinliklerinde konuşan HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, “Meşru hakları hiçbir pazarlığa girişmeden iade edeceksiniz. Mesela anadilde eğitim hakkını tanımak hususunda ayak diremekten vazgeçin” dedi.

AMİDA HABER - HÜDA PAR’ın 10’uncu kuruluş yıldönümü nedeniyle Diyarbakır’da düzenlenen kutlama yapıldı. Kutlamada konuşan Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu, aileyi korumak için evliliğin teşvik edilmesi gerektiğini söyledi. Çocuklarına bakıcı tutan kadınlara verilen desteğin, çocuklarına bakan annelere de verilmesi gerektiğini belirten Yapıcıoğlu, “En az 25 yıl evli kalanlara emekli aylığı bağlamak için gerekli yasal düzenlemeleri getirin. 15-20 yıl evli kalmış olanların varsa anne veya babalarından kalan emekli aylıklarını almaları için boşanma şartı getirerek yuvalara bir darbe daha vurmayın” dedi.

‘Meşru hakları iade edin’

Asgari ücret, emekli maaşları, GAP Projesi gibi bir çok konuda açıklamalarda bulunan Zekeriya Yapıcıoğlu, Kürt sorunu konusunda da konuştu. Kürt sorununu “memleketin en önemli meselelerinden biri” olarak niteleyen Yapıcıoğlu, şunları söyledi: “Çözümü çok zor değildir. Peki, nedir çözüm? Çözüm adaleti yeniden tesis etmektir. Huzuru temin etmek istiyorsanız, adaleti yeniden tesis etmek zorundasınız. Kendinize istediğinizi, kardeşim dediklerinize de isteyeceksiniz. Kendinize yapılmasını istemediğiniz şeyi kardeşlerinize de yapmayacaksınız. Meşru hakları hiçbir pazarlığa girişmeden iade edeceksiniz. Mesela anadilde eğitim hakkını tanımak hususunda ayak diremekten vazgeçin.” (Amida Haber)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.