İsveç Savunma Bakanı’nın Türkiye ziyaret iptal

İsveç Savunma Bakanı’nın Türkiye ziyaret iptal
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İsveç Savunma Bakanı Pal Jonson’un 27 Ocak’ta yapacağı Türkiye ziyaretinin iptal ettiklerini açıkladı.

AMİDA HABER - Akar, Almanya'daki Ramstein Hava Üssü’nde gerçekleştirilen "Ukrayna Savunma Temas Grup Toplantısı"nın ardından değerlendirmelerde bulundu. İsveç Savunma Bakanı Pal Jonson'un Türkiye’ye gerçekleştirmesi planlanan ziyarete ilişkin konuşan bulunan Akar, Türkiye’nin NATO’nun açık kapı politikasını daima desteklediğine işaret etti. Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında haziran ayında Madrid’de imzalanan üçlü memorandumu hatırlatan Akar, "Bizim tek isteğimiz bu muhtıradaki taahhütlerin yerine getirilmesi. İsveç ve Finlandiya’nın kendine düşen görevleri, ev ödevlerini yapmalarını bekliyoruz” dedi.

Ziyaret iptal

Akar, İsveç’te Türkiye’ye yönelik eylemlere dikkat çekerek, “Sayın Cumhurbaşkanı'mıza ve Türkiye’ye yönelik bu alçak, iğrenç eylemler sonunda hiçbir tedbir alınmadığını üzülerek müşahede ettik. Dolayısıyla geldiğimiz bu noktada İsveç Savunma Bakanı Jonson’un Türkiye’ye 27 Ocak’ta yapacağı ziyaretin önemi de anlamı da kalmadı. Bu nedenle ziyareti iptal ettik” dedi. (Amida Haber)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.