MHP lideri Bahçeli: Kürt kökenli vatandaşlarıma her kapı açık değil midir?

MHP lideri Bahçeli: Kürt kökenli vatandaşlarıma her kapı açık değil midir?
MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. CHP'li Özgür Özel’e tepki gösteren Bahçeli, Vatandaşlara her kapı açık değil midir? Kürt kökenli kardeşlerim kaymakam, vali, bakan, meclis başkanı ve hatta cumhurbaşkanı olmadılar mı?” dedi

AMİDA HABER- Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin haftalık grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bahçeli geçtiğimiz gün Özgür Özel’in “Türkiye'de herkes eşittir fakat Kürtler daha az eşittir” sözlerine sert tepki gösterdi.

'Kürt kökenli kardeşlerim kaymakam, vali, bakan olmadılar mı?

Özgür Özel’in sözlerine tepki gösteren MHP lideri Bahçeli, “Kürt kökenli kardeşlerim eşit hak ve hukuka sahip vatandaşlarımızdır ve bizim can beraberimizdir. Hangi Kürt kökenli kardeşim herhangi bir imkandan bugüne kadar mahrum kalmıştır? Cumhuriyetin fırsat eşitliğini yok saymak mümkün müdür? Vatandaşlara her kapı açık değil midir? Kürt kökenli kardeşlerim kaymakam, vali, bakan, meclis başkanı ve hatta cumhurbaşkanı olmadılar mı? Dahası CHP'ye genel başkan olarak toplum önüne çıkmadılar mı? Bir insanın etnik kökeni sebebiyle ikinci sınıf vatandaş muamelesi görmesi, tarihimizin hiçbir döneminde görülmeyen bir alçalma halidir. Yerel seçimler öncesinde CHP'nin acemi genel başkanı sözüm ona HEDEP'i tava getirmek emeliyle gemiyi azıya almıştır. Atlas Okyanusu'ndaki Porto Riko Çukuru kadar derin art niyetlilik içindeler. Kürt kökenli kardeşlerim bayağı taktiklere aldanmaz. CHP Genel Başkanı'na tavsiyem, ya HEDEP'i içlerine almaları, ya da HEDEP'e katılmalarıdır. HEDEP demek CHP demektir. CHP Genel Başkanı kulağını Kandil'e verdiği sürece hüsrandan kurtulamayacaktır” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.