Optimar’ın anketi: HDP kilit parti

Optimar’ın anketi: HDP kilit parti
Optimar’ın son anketine göre, AK Parti, MHP ve BBP’den oluşan Cumhur İttifakı’nın oy oranı yüzde 47.9 çıkarken, CHP, İYİ Parti, DP, DEVA, Saadet ve Gelecek Partisi’nden oluşan 6’lı masanın oy oranı ise 37.8 çıktı.

HABER MERKEZİ - Hilmi Daşdemir’in başkanı olduğu Optimar’ın 22-26 Eylül tarihleri arasında 2 bin 231 kişi üzerinde yüz yüze görüşme yöntemiyle yaptığı ankette ortaya çıkan sonuçlar şaşırttı. Abdulkadir Selvi’nin Hürriyet Gazetesi’ndeki köşesinde yer verdiği ankete göre, en beğenilen siyasetçi kategorisinde ilk sırada Cumhurbaşkanı Erdoğan yer alıyor. İkinci sırada Mansur Yavaş, üçüncü sırada ise Selahattin Demirtaş yer buldu.

HDP, MHP’nin önünde

Ankette “Bugün seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?” sorusuna yüzde 37.8’i “AK Parti” yüzde 25.9 CHP yanıtını verdi. HDP'nin yüzde 11 çıktığı ankette İYİ Parti yüzde 9.8’le dördüncü, MHP ise yüzde 9.5 ile beşinci sırada yer aldı. Ankette, Cumhur İttifakı’nın oy oranı yüzde 47.9, Altılı Masa’nın oy oranı ise yüzde 37.8 çıktı. Anket sonuçlarına göre, HDP yüzde 11’le kilit parti konumuna yükseldi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.