Özgür Demirtaş, Selahattin Demirtaş'ın amcaoğlu sözüne ne dedi?

Özgür Demirtaş, Selahattin Demirtaş'ın amcaoğlu sözüne ne dedi?

Siyasetçi Selahattin Demritaş'ın, Ekonomist Özgür Demirtaş'ı kastederek "Amcaoğlu" ile başlayan ironi paylaşımı sosyal medyada gündem oldu. Özgür Demirtaş'ın ironiye vereceği yanıt merak konusu olurken, Amida Haber Özgür Demirtaş'a yanıtını sordu.

AMİDA HABER- Finans profesörü Özgür Demirtaş ile HDP’nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Salahattin Demirtaş arasında başlayan ‘akrabalık’ polemiği giderek büyüyor. Selahattin Demirtaş, aynı soyadı paylaştığı finans profesörü Özgür Demirtaş ile akraba olduğu haberleri hakkında esprili bir paylaşım yaptı.

Demirtaş'ın 'Amca oğlu' paylaşımı

Ekonomist Özgür Demirtaş’ın fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşan Selahattin Demirtaş: Niye böyle olduk amca oğlu? Sen özgürsün, ben rehineyim diye mi?” ifadelerini kullandı.

Demirtaş’ın esprili yanıtı sosyal medyada gündem oldu. Binlerce kişi Özgür Demirtaş ile Selahattin Demirtaş’ın akraba olup olmadığını araştırdı.

'Akraba değiliz'

Amida Haber’e konuşan finans profesörü Özgür Demirtaş, Selahattin Demirtaş’a yanıt verdi. Demirtaş şunları söyledi, “Selahattin Demirtaş ironi yapmış. Akraba falan değiliz. Bununla ilgili söyleyeceğim bir şey yok” yanıtı verdi.

Özgür Demirtaş’tan Selahattin Demirtaş’a ‘Amcaoğlu’ yanıtı

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Profesör Özgür Demirtaş, “Selahattin Demirtaş burada bir mizah fırsatı yakalayıp bu twiti atmış. Selahattin Demirtaş'ın bile dayanamayarak espiri konusu yaptığı bu asılsız iddiadan hareketle bir kere daha hatırlatmak istiyorum: Benim hiçbir siyasetçiyle yakından veya uzaktan akrabalık bağım yok. Twiti de bütün siyasi twitleri arasında en çok görüntülenen twiti olmuş. Bu da ülkenin mizaha ne kadar aç olduğunu gösteriyor. Halbuki zaman Esprilerden ziyade ülkenin Sorunları ve Çözümlerine odaklanmak zamanı. Selahattin Demirtaş da dahil tüm Siyasetçiler (Bu kadar görüntülenme alamayacak olsalar da) seçime 1 ay kala ciddi konulara eğilmeliler. Bu arada Akrabalarım arasında Bilim İnsanı, Doktor, Çiftçi, Köylü, İş İnsanı, Sanatçı var. Siyasetçi ise: yok! olsa onu da söylerdim” ifadelerini kullandı.

Bu arada Özgür Demirtaş geçtiğimiz günlerde yaptığı paylaşımla hiçbir siyasi ile akrabalığının olmadığını belirtmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.