Özgür Özel: Yüzde 50 erken seçim istiyor

Özgür Özel: Yüzde 50 erken seçim istiyor

Kaynak:Anadolu Ajansı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Erken seçim konusunda toplumda seçimin ertesi günü yüzde 25'lerde olan beklenti, dün ve evveli gün gelen iki saygın anket şirketinin sonuçlarında yüzde 50'leri geçmiştir” dedi.

AMİDA HABER - Özgür Özel, parti programının görüşüldüğü ATO Congresium'daki "İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı" adı verilen 20. Olağanüstü Kurultay'da yaptığı konuşmada, dün, partiyi daha ileri tartışacak fikirlerin tartıştığı örnek bir tüzük kurultayını büyük bir nezaket ve olgunlukla gerçekleştirdiklerini söyledi.

‘Bu bir genel seçim değil’

Toplumun ezilen tüm kesimlerinin erken seçim istemesi kadar doğal bir şey olmadığını dile getiren Özel, şunları söyledi:

“Tüm seçmenlere şunu dedik; 'Bizim adaylarımız yerel seçim adayı, belediye başkan adayları, görev vereceksiniz yaptıkları hizmetleri devam ettirecekler. Bu bir genel seçim değil. Bunu bir genel seçim havasına sokmasınlar. Vereceğiniz oy bir genel seçim oyu değil, yerel seçim oyudur. Buradaki oyunuz bir sarı karttır, kırmızı kart değildir, biz bunu istismar etmeyeceğiz. Güvenerek bize oy verebilirsiniz' dedik."

‘Adım adam sandık geliyor’

Erken seçim ile ilgili tartışmalara değinen Özgür Özel, “Erken seçim konusunda toplumda seçimin ertesi günü yüzde 25'lerde olan beklenti, dün ve evveli gün gelen iki saygın anket şirketinin sonuçlarında yüzde 50'leri geçmiştir. Bu şartlar, bize adım adım artık bir sandığı getirecektir. Bu konuda Cumhuriyet Halk Partisinin iradesi tamdır. Tüm hazırlıkları da tam olmalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.