Özgür Özel: Genel başkan dahil hepimiz ön seçime gireceğiz

Özgür Özel: Genel başkan dahil hepimiz ön seçime gireceğiz

Kaynak:Haber Merkezi

CHP, sembolik açılışını Sivas'ta yaptığı Tüzük Kurultayı'nın resmi açılışını bugün Ankara'da gerçekleştiriliyor.

AMİDA HABER- CHP Tüzük Kurultayı’nın CHP Genel Başkan Özgür Özel'in katılımıyla başladı. Genel Başkan Özgür Özel, tüzük ile ilgili yaptığı açıklamada, "Genel başkan dahil hepimiz ön seçime gireceğiz. Milletvekili olmak isteyenler örgütten onay ve destek alacaklar" dedi. Özel, gençlik ve kadın kotası maddesi için delegelere "Size emanet ediyorum" çağrısını yaptı. CHP’nin parti üyeleri, il başkanları, milletvekilleri, Parti Meclisi üyeleri ve eski genel başkanlarının önerileriyle hazırladığı taslak tüzük metninin değerlendirilmesine ve oylanmasına yönelik Tüzük Kurultayı, ATO Congresium’da başladı. CHP eski Genel Başkanları Hikmet Çetin, Altan Öymen, Eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, partinin Merkez Yönetim Kurulu ve Parti Meclisi üyeleri, milletvekilleri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, çok sayıda belediye başkanı ve partililer katıldı.

Normalleşme açıklaması

Siyasette normalleşme süreci ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Özel, şöyle konuştu:

"Bu süre içinde iktidar tarafında ilk başlarda birkaç olumlu atılmaya çalışılsa da normalleşme sürecinde kendisine yer olmadığını düşünenlerin saldırıları süreci belli noktalarda aksaklığa uğratmıştır" ifadesini kullanan Özel, şunları kaydetti:

"Yaptığımız görüşme ne AK Parti'yle ittifak görüşmesi ne Cumhur İttifakı'na iltihak görüşmesidir. Yapılan görüşme milletin derdini tasasını ifade etmek, çözüm önerilerini sunmak, bu müzakerelerden sonuç alınamazsa mücadele etme ve millete bunu açıkça gösterme sürecidir. Bunun dışında bir sürecin ne biz içinde oluruz ne de siyasi rakiplerimizin böyle bir isteği olduğunu düşünmüyorum."

"Biz ne yaptıklarını görüyoruz. Bu oyuna gelmeyeceğiz. Biz cesaret isteyen bu doğru yolda yürümeye devam edeceğiz" diye konuşan Özel, şöyle devam etti:

"Bu partinin bir lideri, bir yönetimi, yönetimiyle birlikte 81 ilinde ve tüm ilçelerinde güçlü bir örgütü ve iktidar olma gibi bir kararlılığı vardır. Mücadele ve müzakere ediyoruz dedim. Bu süreci bir mücadele yoksunluğa bağlayanlar oldu. İstanbul'da eğitim mitingiyle bağladık, Ankara'da emeklilerimizle buluştuk. Rize'de, sayın Erdoğan'ın memleketinde çay fiyatı açıklandığında büyük bir infial oluştu. Oraya gitmeye ben karar vermedim. 7 il başkanımız Rize'de çay mitingi istediler. Hiçbir siyasi partinin dolduramadığı alanı doldurduk. Sadece iktidarı eleştirmedik, çözümlerimizi tek tek sıraladık. Biz iktidarın tek ve en güçlü seçeneğiyiz. İktidara yürüyen parti, eski usullerle siyaset yapmaz ve yapamaz.

Tüzük Kurultayı hakkında mesaj veren Özel, "Tüzüğümüzü değiştirmek, iktidar programımızı yazmak için toplanmıştır. Biz değişimi kişilere indirgeyecek olursak hem haksızlıktır hem vefasızlıktır. Değişimi kişilerin, kurulların değişiminden ibaret görmemeliyiz demiştik" ifadelerini kullandı.

"Bugün değişimin altını doldurmak için hem tüzüğümüzü hem programımızı ele alacağımız bir süreci hep birlikte olgunlaştırmak durumundayız" diyen Özel, şunları ifade etti:

"Tüzük Komisyonu çalışmalarını dün akşam itibarıyla tamamlandı. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun tahahhütleri bu tüzüğün içine konulmuştur. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu dışındaki önceki genel başkanlarımız seçildiğimiz günden beri katkı sağladılar. Bu tüzük ne benimdir, ne Kemal Bey'indir, ne önceki genel başkanlarındır. Bu tüzük, kapsayıcılığı bakımından bütün örgütümüzdür. Tüzük Komisyonu'nda oy birliğiyle kabul edildi. Bu tüzük geçince hiç kimse kaybetmez, bu örgüt kazanır."

Vekiller için ön seçim

Ön seçim hakkında açıklama yapan Özel, "Genel başkan dahil hepimiz ön seçime gireceğiz. Milletvekili olmak isteyenler örgütten onay ve destek alacaklar" ifadelerini kullandı.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.