Sezai Temelli: Yasin Börü üzerinden siyaset yapıldı

Sezai Temelli: Yasin Börü üzerinden siyaset yapıldı

Kaynak:Haber Merkezi

Kobani olayları hakkında açıklamalarda bulunan DEM Partili Sezai Temelli, olaylarda öldürülen Yasin Börü için “Yasin Börü’nün ismi üzerinden siyaset yapıldı” dedi.

AMİDA HABER-Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Grup Başkanvekili Sezai Temelli, Meclis’te düzenlediği basın toplantısı ile gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi. Temelli, 6-8 Ekim 2014’te yaşanan Kobanê olaylarına dikkat çekerek konuşmasına başladı.

‘Ölenlerin çoğu HDP’liydi’

detay1.jpg

Kobanê’nin “İnsanlık tarihinin en önemli direnişlerden biri” olduğunu belirten Temelli, “Buna karşılık tam da 7 Ekim günü çağrımızı yaptıktan bir gün sonra dönemin başbakanı Erdoğan Antep’te çıktı dedi ki;’ Buyurun Kobani de düştü düşecek.’ Yani Kobani’nin düşmesi için neredeyse bir çağrı yaptı. Bundan sonra bu konuşmanın tetiklediği olaylardan sonra tam 54 kişi bu ülkede yaşamını yitirdi. Bu 54 kişiden 47’si partimiz üyesi HDP’lilerdi” dedi.

‘İsmi üzerinden siyaset yapıldı’

2024/04/23/meclis-genel-kurul.jpg

Temelli konuşmasında olaylarda ölenlerin isimlerinin soruşturma dosyasında yer almadığını sadece Yasin Börü’nün isminin geçtiğini vurgulayarak “Bu katledilen insanların isimleri hiçbir yerde anılmadı, hiç bir dosyaya girmedi. Bir tek isim dosyaya girdi Yasin Börü. Yasin Börü’nün ismi üzerinden siyaset yapıldı. Yasin Börü’nün haklarını savunmak için yapmadılar, HDP’yi suçlamak için yaptılar ve bir kumpas davası yarattılar. Oysa 54 kişi ölmüştü bu 54 kişiden 47’si HDP’liydi” diye konuştu.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.