SONDAKİKA: Yeşil Sol Parti İstanbul, İzmir ve Ankara’da aday çıkartacak

SONDAKİKA: Yeşil Sol Parti İstanbul, İzmir ve Ankara’da aday çıkartacak
Son dakika: Yeşil Sol Parti Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş 2024 yerel seçimlerinde üç büyükşehirde aday çıkaracaklarını söyledi.

AMİDA HABER- Yeşil Sol Parti Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Halk TV’de Senem Toluay Ilgaz’ın sunduğu Sansörsüz programına katıldı.

Kılıçdaroğlu'na tepki

Altılı masayla herhangi bir ittifaklarının olmadığını kaydeden Beştaş, “Masada olmamıza rağmen Kılıçdaroğlu ‘na oy verelim dedik. Ancak yüzde 1’lik partilere bakanlık verirken, partimize karşı uzak durdu. Bu durum halkımızda ciddi tepkiye yol açtı. Vatandaş bizi eleştiriyor. Kürt ilerinde Kılıçdaroğlu rekor oy aldı. Biz olmasak Kılıçdaroğlu bölge illerinde o şekilde karşılanır mıydı. Bunlara karşı bir hakkı teslim etmek lazım” dedi.

'Kendi adayımızı tabiki çıkarabiliriz'

Program sunucusu Ilgaz HDP’nin 3 büyükşehirde aday çıkarıp çıkarmayacağını sordu. Beştaş şu yanıtı verdi, “Tabiki çıkarabilir. Bu en doğal hakkımız. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday çıkarmadığımız için muazzam bir eleştiri var” yanıtı verdi.

TİP'e eleştiri

Beştaş, TİP Genel Başkanı Erkan Baş’ın “Kürtlerle yan yana durmazsak daha fazla oy alırdık” sözlerine tepki gösterdi. Beştaş şunları söyledi, “Aynı eleştiriyi TİP’e de yöneltiyoruz. Erkan Baş ‘biz Kürtler’lerle yan yana durmazsak daha fazla oy alırdık’ diyor. Bir nevi Kürtlere veba muamelesi yapılıyor. Bu tavrı doğru bulmuyoruz. Şuan Emek ve Demokrasi Bloğu birleşenlerinin toplantıları sürüyor. Toplantı sonrası herkes kendi partisi açısından değerlendirmelerini yapacak” dedi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.