Yeşil Sol: Başarısız alanlarda yeniden inşa çalışmaları başlayacak

Yeşil Sol: Başarısız alanlarda yeniden inşa çalışmaları başlayacak
Yeşil Sol Parti ve HDP sonuç bildirgesini açıkladı. Bildirgede, “Başarısız alanlarda” yeniden inşa çalışmalarının başlayacağı duyuruldu.

AMİDA HABER - Yeşil Sol Parti HDP Parti Meclisi (PM) üyelerinin, seçim sonuçlarını değerlendirmek için 6 Haziran’da yaptığı toplantının sonuç bildirgesi açıklandı. Bildirgede, seçim sonuçlarının değerlendirildiği belirtilerek, “Yeni dönemde mücadele geleneğimizin vazgeçilmezi olan eleştiri ve özeleştiri diyaloğun gücü ile yürümeye, başarısız olduğumuz alanları yeniden inşa etmeye ve yoldaşlık hukukunu daha sahici kurmaya yönelik inancımız oldukça güçlüdür” ifadeleri kullanıldı.

Halk toplantıları yapılacak

Bildirgede, il-ilçe-mahalle-köylerde yaygın şekilde halk toplantılarının yapılacağı belirtilerek şu ifadelere yer verildi: “Toplumsal katılımı güçlü kılacak mekanizmaları inşa edeceğiz. Mevcut sorunların yaşandığı yapısal işleyişten radikal bir kopuşun yollarını derinlemesine tartışmaya devam edeceğiz. ‘İlkelerde katı, pratikte esnek’ olma şiarıyla tarihsel mücadelelerin toplamı olan HDP fikriyatında ısrar ederken, toplumsal bağları güçlendirecek yeni mekanizmaların inşasında yaratıcı ve esnek olacağız.” (MA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.