Diyarbakır’daki hastanede, ameliyathane var, cerrah yok!

Diyarbakır’daki hastanede, ameliyathane var, cerrah yok!
Diyarbakır’ın 112 bin kişiye hizmet veren ilçe devlet hastanesinde, ameliyathane ve anestezi uzmanı var, ancak cerrah yok. Hastanede cerrah olmadığı için ameliyat yapılamadığı ortaya çıktı.

AMİDA HABER - DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Ceylan Akça Cupolo, Lice Halis Toprak Devlet Hastanesi hakkında, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması için, Meclis Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Fay hattı üzerinde yer alan hastanenin yıllardır güçlendirme çalışmasının yapılmadığını belirten Akça, ‘Deprem Analiz Raporu üstünden yedi yıl ile Bakanlığın cevabi yazısının üstünden bir yıl geçmiş, bu arada Lice Halis Toprak Vakfı Devlet Hastanesinin sorunları katmerlenerek büyümüştür” dedi.

112 bin hastaya hizmet veriyor

Kulp, Kocaköy, Hani ilçelerinden gelen 112 bin hastaya hizmet veren hastanenin ameliyathanesi ve anestezi uzmanı varken cerrahının olmadığına vurgu yapan Akça şunları ifade etti: “Yanı sıra kamu hastanelerinin olağan hale gelen ekipman, sağlık personeli ve branş eksikliklerinden Lice Devlet Hastanesi de nasibini epeyce almış; ilçede bulunan sadece dört doktor, olmayan sayısız branş, tanı koymaya dahi imkan vermeyecek raddede olan ekipman eksikliği nedeniyle kamu sağlık hizmeti durma noktasına gelmiştir.”

ameliyathane-diyarbakir.jpg

Akça, Sağlık Bakanı Koca’nın yanıtlaması için şu soruları sordu:

“1- Lice’de yeni bir Devlet Hastanesi yapımına başlanmış mıdır? 112 bin kişiye hizmet verecek büyük ilçe hastanesi için ihtiyaç analizi yapılmış mıdır?

2. Yeni Devlet Hastanesi yapım işine başlanmışsa, ne aşamadadır? Ne zaman faaliyete geçecektir?

3. Ameliyathanesi, anestezi uzmanı olan Lice Halis Toprak Vakfı Devlet Hastanesinin cerrahının olmamasının gerekçesi nedir?

4. Söz konusu Hastanenin aktif branş sayısı kaçtır? Hastanenin tabip ve uzman, ebe, hemşire, tıbbi laboratuvar teknisyeni, tıbbi laboratuvar ve patoloji teknikeri, tıbbi görüntüleme teknikeri/teknisyeni, anestezi uzmanı sayısı kaçtır?

5. Söz konusu hastanede kamu sağlık hizmeti alamadığı için Diyarbakır il merkezi hastanelerinde sağlık iş yükü oluşmakta mıdır?

6. Son yedi yıl Lice, Kulp, Kocaköy, Hani ilçelerinden, 112 numarası sağlık acil servislerine gelen yıllara ve ilçelere göre ayrıştırılmış talep sayısı kaçtır?

7. Yine hastane lojmanlarının bakım ve onarım çalışmaları en son ne zaman yapılmıştır? Lojmanların oturulmayacak durumda olduğu iddiaları doğru mudur?” (Haber Merkezi)

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.