TFF’den skandal karar: Maça 3 gün kala hakem değiştirildi

Son dakika: Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Amedspor-Şanlıurfaspor maçına üç gün kala skandal bir kararla maçın hakemini değiştirdi.

AMİDA HABER- ATFF 2. Lig Beyaz grupta mücadele eden Diyarbakır temsilcisi Amedspor hafta sonu kendi saha ve seyircisi önünde lider Şanlıurfaspor’u konuk edecek. Kritik karşılaşma öncesi TFF skandal bir karara imza attı.

Hakem neden değiştirildi?

TFF, Pazar günü oynanacak Amedspor-Şanlıurfaspor maçı öncesi dün Ferhat Kestanlıoğlu’nu görevlendirdi. TFF, maça 3 gün kala Ferhat Kestanlıoğlu’nun yerine Ozan Ergün’ü görevlendirdi.

Elaldı: Rahatsızlığımızı ilettik

Amida Haber’e konuşan Amedspor Başkanvekili Ömer Elaldı, maça 3 gün kala yapılan değişikliğin normal olmadığını söyledi. Elaldı, “Bu durumu federasyon başkanına ilettik. Bu kabul edilir bir durum değil” dedi.

Siyasiler devreye girdi iddiası?

Hakemin değiştirilmesinde Şanlıurfalı siyasilerin devreye girdiği iddia edildi.

Amedspor’dan açıklama

Amedspor Kulübü, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

TFF ve MHK’ya seslenen Amedspor Kulübü açıklamasında şunları dile getirdi, “29.01.2023 tarihinde oynanacak olan Amedspor – Şanlıurfaspor maçına MHK tarafından atanan hakem, Şanlıurfaspor kulübünün yaptığı açıklamalar ve MHK’ye uyguladığı baskılar sonucunda değiştirilmiştir. Bu durum öncesinde ve sonrasında atanan hakemlerimizi hem de ülkemizde maç yöneten hakem camiamızı zan altında bırakmıştır.

Buradan TFF ve MHK yetkililerine sesleniyoruz; atadığınız hakemlerin arkasında duramıyorsanız, baskılar sonucu değiştiriyorsanız burada takdiri atadığınız hakem camiasına bırakıyoruz. Biz iki kardeş kent olan ve taraftarlarımızın bir olduğu Amedspor ve Şanlıurfaspor camiası arasındaki gerilimi düşürmeye çalıştıkça, Şanlıurfaspor Kulübünün resmi hesaplarından yaptığı provoke edici paylaşımları kınıyor, Şanlıurfa ve Amed taraftarlarının kardeşlik ruhuyla oynayacağı maça gölge düşürmekten ileriye gitmeyeceğini belirtiyoruz” ifadelerine yer verildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri