Ali Fikri Işık Amedspor maçını yorumladı: Şikeci dönem bitti!

Ali Fikri Işık Amedspor maçını yorumladı: Şikeci dönem bitti!
 Muhabir
Amedspor- Kocaeli maçında hakemin taraflı davrandığı iddiaları ile ilgili konuşan Spor Yazarı Ali Fikri Işık, hakemin VAR’a rağmen bir karar vermediğini hatırlatarak, hata ve eksikliklerini bu yöntemle giderdiklerini söyledi.

AMİDA HABER - Dün akşam saat 21.00’da Şanlıurfa’da oynanan Amedspor- Kocaelispor maçı Amedspor’un 3-0 galibiyeti ile sonuçlandı. Maçta rakip takıma 2 kırmızı kart çıkması nedeniyle, Bitlisli hakem Oğuzhan Aksu adeta linçe maruz kaldı, Amedspor lehine taraf tutmak ile suçlandı.

‘Şikeci dönemin ürünü’

amedspor1.jpg

Amida Haber’e konuşan Spor Yazarı Ali Fikri Işık, “Türkiye’deki birçok takım bütün eksiklikleri ve aksaklıklarını ve temel yanlışlarını hakeme bağlarlar” dedi. Hakemin yargı etiğine dahil olduğuna işaret eden Işık, “Hakemi öne çıkarmak şikeci dönemden kalan bir zihniyet ürünüdür. Hakem futbolun bir parçası değildir. Hakem yargı etiğine dahildir, yani eylem gerçekleşir, eylemin gerçekleşme anına dair yerinde ve zamanında belirleyen hakem değildir, oyundur ve oyunculardır. Hakem burada sadece yargı ve karar etiğine bağlı olarak karar verir. Bugün bütün hakemlerin kararları yoruma tabidir. Çünkü VAR denilen bir uygulama var. Aslında hakemlerin kararlarını ikinci kez gözden geçirmek ve yorumlama biçimidir” dedi.

Bir medya maymunu…

amedspor3.jpeg

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın, hakem Oğuzhan Aksu’yu hedef göstermesi ile ilgili konuşan Ali Fikri Işık şunları söyledi: “Kalecinin ilk pozisyon kesinlikle kırmızı karttı. Çünkü bariz gol şansı vardı. Kırmızı kart kararı doğru ve yerindeydi. İkinci pozisyonda kırmızı kart doğru, ama penaltı verilmeliydi. Çünkü rakip oyuncunun önündeydi Amedsporlu oyuncu. Bariz gol şansı olduğu için kırmızı kart yerindeydi ancak VAR ve hakem burada Amedspor’un aleyhine bir karar verdi. Bütün güçleriyle manipüle etmeye hazırlar. Herkes işine baksın. Bir medya maymunu TFF’yi göreve çağırıyor. TFF zaten hakemi ve VAR’ı koymuş oraya. Hakem VAR’a rağmen o kararı vermedi. Hakemin kararı meşru ve doğrudur.”

‘Ciddi bir ırkçı yaklaşım var’

amedspor4.jpeg

Bazı çevrelerin Amedspor’un kamusal alanda görünür olmasından rahatsız olduğunu dile getiren Işık şöyle devam etti. “Bunların hepsi aşağılık ve ırkçı yaklaşımlar. Hakemler için kriterler vardır, bu kriterlerin içinde de nereli olduğu yer almaz. Kriterler arasında hakemin kimliği, pasaportu ve rengi yer almaz. Hakemlik yapma vasfına sahipse bu işi görür ve TFF uygun gördüğü maçta görevlendirir. Burada nedir sıkıntı olan? Kesinlikle Ertuğrul Sağlam’ın dengesiz davranışları, seyirciyi germesi, yanlış oynaması ve bunun sonucu olarak 9 kişi kaldı takım. Bunları ciddiye almamak lazım. Türkiye’nin birçok yerinde bize karşı ciddi ırksal bir yaklaşım var.”

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum