Amedspor ezeli rakibi Bursaspor’un '10 kat' gerisinde

Amedspor ezeli rakibi Bursaspor’un '10 kat' gerisinde

Kaynak:Hozan Adar

Amedspor yöneticilerinin taraftara pasolige kaydolma çağrısı devam ederken, Amedspor’un ezeli rakibi Bursaspor karşısında 10 kat geride olduğu ortaya çıktı.

AMİDA HABER - Türkiye Futbol Federasyonu 1. Liginde ilk hafta geride bırakılırken futbolseverler ikinci haftanın heyecanını yaşıyor. Geçtiğimiz hafta İstanbul’da Karagümrük karşısında 1 puan alan Amedspor 19 Ağustos Pazar günü evinde İstanbulspor’u konuk edecek.

amed1-001.jpg

Şimdiden maçın heyecanı büyük bir coşku ile yaşanırken pasolige üye olmayanlar maçı izleyemeyecek. Çünkü 1. Ligde sistem böyle işliyor. Bu nedenle Amedspor yönetimi taraftarına passolige üye olma çağrısında bulundu. Peki şimdiye kadar 1. Ligde oynayan takımlar arasında hangi takımın taraftarı kaç Passolig Kart sayısına ulaştı? Amedspor mevcut 51 takım arasında kaçıncı sırada yer alıyor?

2024/04/09/amedspor-stadyum-taraftar.jpeg

Türkiye Futbol Federasyonu Süper Lig ile 1. Lig’de olası şiddet olaylarının önüne geçmek için 10 yıl önce elektronik bilet sistemini bir diğer değişle Passolig uygulamasını hayata geçirdi. Tarihinde ilk kez 2. ligde şampiyon olan ve 1. lige yükselen Amedspor bu yıl Passolig sistemine dahil oldu.

Amedspor Passolig’de kaçıncı sırada?

passolig-amedspor-001.jpeg

Amida Haber’in herkese açık olan kaynaklardan derlediği istatistiklere göre bir dönem süper ligde oynayan ve daha sonra üst üste küme düşen Bursaspor 167 bin 305 ile ilk sırada yer alırken, Ankaragücü 115 bin ile 2. Eskişehirspor 89 bin ile 3. sırada yer alıyor. Amedspor ise 19 bin 715 passolig sayısıyla 34. sırada yer alıyor. Amedspor ilk defa Passoligin geçerli olduğu profesyonel ligde oynadığı için önümüzdeki günlerde Amedspor Passolig Kartı'na sahip üye sayısının kısa sürede on binleri bulabileceği tahmin ediliyor.

Süper ligde durum nasıl?

passolig-superlig.jpegPassolig’in resmi sitesinde paylaşılan verilere göre en çok ‘Passolig Kart’ sayısına sahip sahip olan takımlar sırasıyla Galatasaray 1 milyon 847 bin 6230, Fenerbahçe 1 milyon 688 bin 648 ve Beşiktaş 1 milyon 187 bin 462 üyelik 3. sırada yer alıyor.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum