Diyarbakır İl Müdürü açıkladı: TFF çim heyeti yeniden geliyor!

Diyarbakır İl Müdürü açıkladı: TFF çim heyeti yeniden geliyor!
 Muhabir
Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu, Diyarbakır Stadyum zemini hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

AMİDA HABER - Amedspor taraftarını sevindiren bir gelişme yaşandı. Diyarbakır Stadyum zeminiyle ilgili çalışmalar devam ederken, Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu, TFF heyetinin yeniden inceleme yapması için talepte bulunacaklarını söyledi.

‘Hafta sonuna kadar hazır’

uslu.jpg

Amida Haber’e konuşan Uslu, çim ihalesini alan firmanın çalışmaların sürdürdüğünü belirterek, “Hafta sonuna kadar saha futbol oynamaya müsait olacak. Bize göre bir sorun kalmadı. Bugün Türkiye Futbol Federasyonuna yazı yazarak tekrar çimlerin kontrol edilmesini isteyeceğiz. Bir aksilik olmazsa Amedspor hafta sonu Pendik maçını kendi saha ve seyircisi önünde oynayabilir. TFF’nin yeniden raporunu bekleyeceğiz. Başvurumuzu bugün yapacağız” dedi.

Ne olmuştu?

2024/09/23/saha-amedspor-1.jpeg

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)’nin çim heyeti geçtiğimiz hafta Diyarbakır Stadyumu’nda inceleme yapmıştı. 12 Ekim tarihinde uzmanlar tarafından uluslararası ekipmanlarla yapılan denetimlerde, ‘Oyun sahası fiziki durumu, çim kök bölgesi tabakası, uygun olmadığı, saha altyapısı, saha bakım ekipmanları’ kapsamında uygun olduğu vurgulandı.

‘Futbol oynamaya elverişli değil’

2024/09/20/amedspor-saha-zemin1.jpeg

Yapılan incelemenin sonuçlarına dair ise raporda şu hususlar yer aldı, “Saha zemini mevcut durumu itibari ile oyun akışı ve sporcu sağlığı açısından riskli durumdadır. Federasyonumuz tarafından ilgili denetimler takip edilecek, saha zeminin görüntü ve sporcu sağlığı için risk taşımaz hale gelmesi için gerekli tüm bakım çalışmalarının aksatılmadan yapılması ve eksikliklerin giderilmesi gerekmektedir” denildi.

Çalışmalar sürüyor

2024/09/20/amedspor-saha-zemin2.jpeg

Hazırlanan rapor Diyarbakır Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile Amedspor Kulübünü gönderilmişti. Diyarbakır Stadyumundaki bakım çalışmaları sürüyor. Öte yandan Diyarbakır Stadyum çim ihalesini alan firmanın çalışmaları sürüyor.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.